floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11

Personeelsmobiliteit & Duurzame inzetbaarheid

Wij moeten steeds langer doorwerken. Niet iedereen kan dat (meer) in zijn huidige functie. Voor zowel werkgever als werknemer kan dit leiden tot problemen.

Duurzame inzetbaarheid
Wij helpen je bij het invullen van je beleid rondom duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers. Pas als een werknemer ontdekt dat een wijziging financieel aantrekkelijk is, komt hij in beweging. Daarnaast helpt 'financieel inzicht' de werknemers om vitaler de laatste werkbare jaren te volbrengen.

Financieel Inzicht
Floreijn is partner van Juist!. Hiermee bieden wij je werknemers door een gesprek inzicht, rondom de vijf pijlers van pensioen, in hun persoonlijke financiële situatie na pensionering. Dat kan bij je op kantoor of bij de werknemer thuis.

In het persoonlijk Totaal Financieel Inzicht gesprek met jouw werknemer maken wij met elkaar een rapport voor de werknemer. Hierbij kijken wij niet alleen naar de gegevens van de werknemer, maar ook van de eventuele partner.

Onafhankelijk
Wij hebben geen belang bij het sluiten van verzekeringen en/of financiële producten. Hiermee borgen wij onze onafhankelijkheid. Jouw werknemers krijgen een duidelijk rapport met daarin hun inkomen nú en later, zowel bruto als netto. Zo weten zij precies waar ze aan toe zijn.

Win-win
Financieel inzicht zorgt ervoor dat je werknemers inzicht krijgen in de financiële gevolgen als zij bijvoorbeeld kiezen voor:

 • deeltijdarbeid en deeltijdpensioen;
 • eerder stoppen met werken;
 • demotie;
 • seniorenregelingen;
 • vertrekarrangementen;
 • pensioenveranderingen.

Voorbeeld: Je oudere werknemer besluit na het inzicht gesprek om eerder te stoppen met werken. Als werkgever speel je daar vervolgens op in door werknemers door te schuiven en/of nieuw aan te nemen. Zo vergroot je de personeelsmobiliteit. En bespaar je aan loonkosten van deze oudere werknemer. Kortom, een win-win situatie.

Kom in beweging
De kosten van een Financieel Inzicht bedragen 600 euro per medewerker (genoemd bedrag is exclusief BTW en reiskostenvergoeding). Bel of mail ons voor meer informatie of een afspraak: 088 350 60 00 of info@floreijn.nl.

 

Laatste nieuws

 • 03-01-2019

  Wat gaat u doen met uw WGA risico per 1-1-2020?

  Binnen de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) hebben de afgelopen jaren de veranderingen elkaar in een rap tempo opgevolgd. Vanaf 1 januari 2014 betaalt u een extra premie voor de WGA-Flex via de gedifferentieerde premie. En per 1 januari 2017 is het risico van WGA-Vast en WGA-Flex samengevoegd. Dit houdt in dat u voor beide onderdelen eigen risicodrager bent of verzekerd bent bij het UWV. De meeste werkgevers hebben een nieuw 3-jarig contract gesloten met een verzekeraar / uitvoerder als ze eigenrisicodrager zijn gebleven of geworden. Per 1-1-2020 staat u dus weer voor de keuze om eigen risicodrager te worden.

 • 02-01-2019

  Consolidatie pensioensector zet onverminderd door

  De daling van het aantal pensioenfondsen zet gestaag door. Het aantal fondsen is van ruim 1000 in 1998 verminderd naar 240 nu. Bij het kiezen van een overnemende pensioenuitvoerder moet een liquiderend fonds goed rekening houden met de aanleiding van de liquidatie.

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.