floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11

Pensioen Inzicht

Pensioen is een belangrijke en waardevolle arbeidsvoorwaarde voor uw werknemers. Daarom is het belangrijk dat u uw werknemers een goede pensioenregeling biedt. Die voldoet aan de wensen van uw werknemers. En het budget van de werkgever. Maar pensioen leidt ook tot vragen. Het wetsvoorstel Wet pensioencommunicatie stelt onder meer als eis: informatieverstrekking moet correct, duidelijk en evenwichtig zijn.

Pensioenvragen van uw werknemers
Met Pensioen Inzicht biedt Floreijn u de oplossing om individuele vragen van uw werknemers over uw collectieve pensioenregeling en –mogelijkheden te bespreken. Als verlengstuk van uw HR-afdeling. Op een effectieve manier via webcam.

Met Pensioen Inzicht kunnen uw werknemers laagdrempelig gesprekken voeren over hun eigen pensioen. Mogelijke gespreksonderwerpen zijn:

  • de uitleg van uw pensioenregeling aan uw nieuwe werknemers;
  • informatie over waardeoverdracht;
  • informatie over nabestaandenpensioen;
  • informatie over gevolgen voor het pensioen bij echtscheiding;
  • informatie over gevolgen voor het pensioen bij werkloosheid;
  • informatie over gevolgen voor het pensioen bij arbeidsongeschiktheid;
  • Mogelijk- en onmogelijkheden van deeltijd pensioen.

Pensioencommunicatie
Pensioen Inzicht zorgt voor een persoonlijk, gestructureerd en effectief informatie gesprek. Hiermee voldoet u aan een belangrijke eis van het wetsvoorstel Wet pensioencommunicatie.

Hoe het werkt
Na uw goedkeuring maakt uw werknemer zelf online een afspraak. Afspraken vinden plaats op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

  • Uw werknemer heeft beschikking over een telefoon en neemt plaats achter een computer, met toegang tot internet en een webcam.
  • Uw werknemer ontvangt van ons een code voor online toegang. Na  het inloggen ziet uw werknemer meteen één van onze adviseurs in beeld.
  • In de online ontmoetingsruimte is het mogelijk om presentaties, websites en documenten te delen. Maar ook eenvoudige tekeningen te maken, om informatie helder over te brengen.

Download hier de Pensioen Inzicht brochure
In onze brochure vindt u meer informatie en uw investering. Wilt u uw werknemers laten informeren over allerlei pensioenvragen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag om uw pensioencommunicatie te verbeteren.

In gesprek met oudere werknemers (55+)
Uw oudere werknemers geven wij duidelijkheid over de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken. Of in deeltijd te gaan werken. In dit gesprek laten we zien wat dit betekent voor de portemonnee van uw werknemer? Dat geeft rust. Rust geeft de mogelijkheid om keuzes te maken en dus met de werkgever hierover in gesprek te gaan.

Liever een gesprek op locatie? 
Ook dan heeft Floreijn de oplossing. In samenwerking met Comminz bieden wij een totaal financieel inzicht gesprek voor uw werknemer. Financiële duidelijkheid voor nu. En helder over later. Zonder verkoop of advies van producten. 

Comminz

 

Laatste nieuws

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.