floreijn-slider-10-2-1
floreijn-slider-06
floreijn-slider-01-1

Opleidingen

Je bent op zoek naar:

  • Een praktisch en verfrissende kijk op pensioen, in begrijpelijke taal.
  • Inzicht in risico´s op pensioengebied, om zeker te weten dat je de zaken goed op orde hebt.
  • Alle benodigde kennis over pensioenen.

Moeilijk en saai?
Het onderwerp pensioen wordt door HR en Finance vaak naar elkaar afgeschoven. Weinig mensen voelen zich aangetrokken tot dit onderwerp. Maar pensioenen zijn elke dag in het nieuws. Er komen steeds meer vragen. En verplichtingen, door de Wet pensioencommunicatie. Pensioen is een forse financiële verplichting. En loopt vaak uit budget. Daarom heeft niet alleen HR maar ook Finance vragen over pensioen.

Pensioen en Ondernemingsraad
De Ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol bij de vaststelling, de wijziging of de intrekking van een pensioenregeling. De werkgever zal in alle gevallen het advies van de OR moeten vragen, voordat hij een definitief besluit over de pensioenregeling kan nemen. Daarbij zal een zo volledig mogelijk overzicht moeten worden gegeven van de wijzigingen ten opzichte van de bestaande regeling. Voor de OR is het van belang om het instemmingsverzoek goed te beoordelen. En de consequenties uit te leggen aan de achterban. Door de Basisopleiding Pensioen krijgen de leden van de OR vertrouwen om dit goed te beoordelen. En te verduidelijken aan de deelnemers. 

Wat bieden wij?
Na een opleiding bij Floreijn ben je zelfverzekerd om de pensioenportefeuille binnen jouw organisatie op een krachtige wijze te vertegenwoordigen. Wij nemen je onzekerheid weg door pensioen verfrissend eenvoudig te maken. De opleiding van Floreijn maakt pensioen helder en praktisch. In begrijpelijk taal en aansprekende voorbeelden. Wij bieden verschillende mogelijkheden:

Voor wie?
Managers en functionarissen loon- en salarisadministratie, personeelszaken/HR en managers en functionarissen arbeidsvoorwaarden volgen onze opleidingen. Ook P&O- en beloningsadviseurs, leden van de ondernemingsraad (OR), CFO’s en Controllers doen hun voordeel met onze praktische en heldere uitleg.

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Pensioen Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.