m-p-linkedin
21-11-2016

Zorgpremie stijgt ruim 7 euro per maand

Het Zorgverzekering Informatie Centrum heeft alle premies per zorgverzekering in kaart gebracht. In 2017 betalen mensen gemiddeld €109,50 voor de basisverzekering.

Er kan geconcludeerd worden dat de eerdere schatting van Minister Schippers (gemiddeld €3,50 stijging) veel te optimistisch was. Verzekeraars hebben minder reserves gebruikt om de zorgpremie te drukken.

Zorgpremie stijgt fors in 2017
Komend jaar bedraagt de gemiddelde zorgpremie voor de basisverzekering €109,50. Dit betekent dat de zorgpremie ten opzichte van vorig jaar stijgt. Vanaf €102,14 stijgt de premie procentueel met 7,2%.

Budgetpolis stijgt het hardst
Kijkend naar de verschillende polissen (natura-, budget-, restitutie- en combinatiepolis), stijgt de Budgetpolis het hardst. Ten opzichte van 2016 wordt deze polisvorm in 2017 8% (€8,23) duurder. Het is opvallend dat de budgetpolis komend jaar harder stijgt dan de restitutiepolis (+€8,-), die normaal gesproken de sterkste stijging kent.

Overstappen van zorgverzekering
Nu alle zorgpremies bekend zijn, is het voor verzekerden mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen. Iedere verzekerde heeft tot 31 december 2016 de mogelijkheid om de huidige zorgverzekering te beëindigen. Het is tot 1 februari 2017 mogelijk om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Korting door collectief
Een korting op uw zorgverzekeringen kunt u eenvoudig krijgen door deel te nemen aan een werkgeverscollectief.  Of gebruik te maken van het Floreijn Zorgcollectief. Ga naar www.vgz.nl/floreijn. Stel uw ideale pakket samen en profiteer meteen van de hoge kortingen van 10% en van de ruime dekkingen. 

Ook interessant

  • 08-10-2019

    Söderberg & Partners verwerft aanmerkelijk belang in RIVEZ

    Söderberg & Partners heeft een aanmerkelijk belang genomen in RIVEZ Assurantiën & Risicobeheer. Het Zweedse bedrijf zet hiermee haar strategische expansie in Nederland voort.

  • 09-07-2019

    Floreijn lanceert Flow

    Floreijn introduceert Flow, als toevoeging op de huidige marktvergelijking van pensioenuitvoering. Naast de harde factoren van geoffreerde premie, dekking, voorwaarden maakt Flow de zachtere kant van pensioenuitvoering zichtbaar.

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Pensioen Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.