m-p-linkedin
19-01-2015

Zelfverzekerd over pensioen

Moeilijk en saai? Een financiële verplichting? Zo ver mogelijk vandaan blijven? Maar wel een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Waar werknemers steeds meer interesse voor krijgen. Zelfverzekerd worden over uw pensioenportefeuille? Kom naar onze opleidingen. Wij maken pensioen verfrissend eenvoudig.

Moeilijk en saai
Pensioenen zijn elke dag in het nieuws. Steeds meer werknemers hebben interesse in pensioen. Er zullen steeds meer vragen komen. Maar het onderwerp pensioen wordt door HR en Finance vaak naar elkaar afgeschoven. Pensioen is moeilijk en saai. Weinig mensen voelen zich aangetrokken tot dit onderwerp.

Financiële verplichting
Voor een werkgever is het pensioen een belangrijke arbeidvoorwaarde en financiële verplichting. Hoe houdt u het evenwicht tussen verzorgen en belonen? Hoe houdt u de kosten in de hand? En hoe maximaliseert u de ‘investering in pensioen’? Pensioen loopt vaak uit budget. Daarom heeft niet alleen HR maar ook Finance vragen over pensioen. Hoe komt dat en hoe voorkomt u dat? Welke kosten kunt u beheersen. Welke kosten kunt u verlagen? Hoe verbetert u het administratieve proces? In pensioencommunicatie komen de afdeling HR en de ondernemingsraad om de hoek kijken. Pensioen maakt werknemers namelijk nog niet echt blij. Kan het anders, zodat werknemers het wél begrijpen en het inderdaad als ´salaris voor later´ gaan ervaren?

Zeker en helder
De nieuwe data van de basis opleiding pensioen en de masterclass pensioen zijn bekend. Na een opleiding bij Floreijn bent u zelfverzekerd om de pensioenportefeuille binnen uw organisatie op een krachtige wijze te vertegenwoordigen. Wij nemen uw onzekerheid weg door pensioen verfrissend eenvoudig te maken. De opleiding van Floreijn maakt pensioen helder en praktisch. In begrijpelijk taal en aansprekende voorbeelden maken wij pensioen tot wat het is: salaris voor als je gestopt bent met werken.

Data
Kijk op onze opleidingen pagina naar de informatie over de data en de bijbehorende kosten. Wij bieden in overleg ook de mogelijkheid voor een InCompany opleiding, bijvoorbeeld voor uw OR.

Ook interessant

  • 08-10-2019

    Söderberg & Partners verwerft aanmerkelijk belang in RIVEZ

    Söderberg & Partners heeft een aanmerkelijk belang genomen in RIVEZ Assurantiën & Risicobeheer. Het Zweedse bedrijf zet hiermee haar strategische expansie in Nederland voort.

  • 09-07-2019

    Floreijn lanceert Flow

    Floreijn introduceert Flow, als toevoeging op de huidige marktvergelijking van pensioenuitvoering. Naast de harde factoren van geoffreerde premie, dekking, voorwaarden maakt Flow de zachtere kant van pensioenuitvoering zichtbaar.

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Pensioen Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.