floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
02-09-2016

Wet verbeterde premieregeling

Per 1 september 2016 is de Wet verbeterde premieregeling in werking getreden. Deze wet wijzigt het wettelijk kader voor zuivere premieregelingen, dus ook voor bestaande premieregelingen. 

Met de wet verbeterde premieregeling is een nieuw pensioentype geïntroduceerd: een variabel pensioen.

Het kapitaal dat in een premieregeling wordt opgebouwd, hoeft niet meer op de pensioendatum in een vaste uitkering omgezet te worden, maar kan ook in de uitkeringsfase geheel of gedeeltelijk risicodragend worden belegd.

Guidance en factsheet
In de wet worden voor dit type pensioen eisen gesteld, bijvoorbeeld op het gebied van beleggingsbeleid en zorgplicht. Deze eisen gelden voor alle premieregelingen. Het is belangrijk dat pensioenfondsen en pensioenverzekeraars, die een premieregeling uitvoeren of dit van plan zijn, zich voorbereiden op de implementatie van deze wetgeving. DNB zal op korte termijn aanvullende guidance publiceren.

In Open Boek Toezicht vindt u een factsheet over de wet verbeterde premieregeling en over de tijdelijke regeling informatieverstrekking. Ook vindt u daar de scenario’s die uitvoerders kunnen gebruiken voor informatieverstrekking over de variabele pensioenuitkering. Deze tijdelijke regeling geldt voor de overgangssituatie tot de invoering van de uniforme rekenmethodiek (URM).

Ook interessant

 • 05-12-2018

  Wat heb je als werkgever te maken met de zorgverzekering van jouw werknemers?

  December is de maand waarin zorgverzekeraars via allerlei media je proberen te verleiden om over te stappen. De concurrentiestrijd is hevig. En de nadruk ligt veelal op prijs en dekkingen. Maar wat heb je als werkgever te maken met de zorgverzekering van jouw werknemers? Alles, als je verzuim wilt terugdringen, budget wilt voor preventie en zorgkosten wilt ontdubbelen.

 • 20-09-2018

  Prinsjesdag 2018: Vertrouwen in de toekomst

  In zijn Troonrede gaf Koning Willem-Alexander onder meer aan dat de economie in 2019 voor het zesde jaar op rij groeit. En dat de werkloosheid daalt naar een historisch laag niveau van 3,5 procent. Meer mensen moeten concreet merken dat het goed gaat: thuis, op het werk en in de wijk. Volgend jaar verbetert de koopkracht voor bijna iedereen. Lees hier een selectie van hoofdlijnen van de voorstellen die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde.

   

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.