floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
02-09-2016

Wet verbeterde premieregeling

Per 1 september 2016 is de Wet verbeterde premieregeling in werking getreden. Deze wet wijzigt het wettelijk kader voor zuivere premieregelingen, dus ook voor bestaande premieregelingen. 

Met de wet verbeterde premieregeling is een nieuw pensioentype geïntroduceerd: een variabel pensioen.

Het kapitaal dat in een premieregeling wordt opgebouwd, hoeft niet meer op de pensioendatum in een vaste uitkering omgezet te worden, maar kan ook in de uitkeringsfase geheel of gedeeltelijk risicodragend worden belegd.

Guidance en factsheet
In de wet worden voor dit type pensioen eisen gesteld, bijvoorbeeld op het gebied van beleggingsbeleid en zorgplicht. Deze eisen gelden voor alle premieregelingen. Het is belangrijk dat pensioenfondsen en pensioenverzekeraars, die een premieregeling uitvoeren of dit van plan zijn, zich voorbereiden op de implementatie van deze wetgeving. DNB zal op korte termijn aanvullende guidance publiceren.

In Open Boek Toezicht vindt u een factsheet over de wet verbeterde premieregeling en over de tijdelijke regeling informatieverstrekking. Ook vindt u daar de scenario’s die uitvoerders kunnen gebruiken voor informatieverstrekking over de variabele pensioenuitkering. Deze tijdelijke regeling geldt voor de overgangssituatie tot de invoering van de uniforme rekenmethodiek (URM).

Ook interessant

  • 28-02-2019

    Eigenrisicodragerschap vóór 1 april aanvragen of opzeggen

    Als een werkgever per 1 juli eigenrisicodrager wil zijn voor de WGA of ZW, moet hij de aanvraag uiterlijk 1 april gedaan hebben. Een eigenrisicodrager betaalt minder premies werknemersverzekeringen, maar riskeert dat hij maximaal tien jaar het loon van zieke en arbeidsongeschikte werknemers moet betalen.

  • 07-02-2019

    Kabinet werkt verder aan nieuw pensioenstelsel

    Hervorming van het pensioenstelsel is noodzakelijk. Daarom wordt de komende maanden verder gewerkt aan een nieuw pensioenstelsel. Dat moet robuuster en persoonlijker zijn en ook beter passen bij de moderne arbeidsmarkt. 

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.