floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
01-12-2017

Vergroting slagkracht op Nederlandse markt van Zweedse Söderberg&Partners

Door een belang te nemen in de Nederlandse pensioenadviseur Montae vergroot S&P haar slagkracht op de Nederlandse markt. Floreijn en Montae nemen een belang in het op te richten Nederlandse Söderberg & Partners Platform. Dit platform stelt de instrumenten van Söderberg & Partners beschikbaar aan de gehele Nederlandse pensioenmarkt.

Met Scandinavische ervaring inspelen op Nederlandse ontwikkelingen
In de Nederlandse pensioenwereld verandert veel. Pensioenfondsen, werkgevers en deelnemers krijgen steeds meer keuzemogelijkheden binnen collectieve pensioenregelingen. In Scandinavië is deze trend al langer gaande. Söderberg & Partners heeft daar de afgelopen 10 jaar op ingespeeld en heeft een pallet aan online instrumenten ontwikkeld om het maken van pensioenkeuzes te ondersteunen. Zo leveren zij bijvoorbeeld online instrumenten voor het in kaart brengen van risicohouding, software voor ALM studies en monitoren zij meer dan 4500 beleggingsfondsen op rendement en duurzaamheid. Bij Söderberg & Partners werken ruim 1600 mensen, waarvan tientallen als software ontwikkelaar.

Pensioenadviesbedrijf Floreijn
Montae is niet de eerste partij in de Nederlandse pensioenmarkt waarmee Söderberg & Partners zaken doet. De Scandinaviërs betraden de markt al eerder door een aandeel te nemen in pensioenadviesbedrijf Floreijn.

Samenwerking
Söderberg & Partners en Montae investeren samen in de Nederlandse pensioenmarkt. Söderberg & Partners neemt een belang in Montae. Montae neemt een belang in het door Söderberg & Partners op te richten Nederlandse Söderberg & Partners platform. In dit platform gaan meerdere ondernemingen, waaronder Floreijn participeren.  Dit platform stelt de instrumenten van Söderberg & Partners beschikbaar aan de gehele Nederlandse pensioenmarkt.

Gustaf Rentzhog, CEO Söderberg & Partners
”Nederland heeft een vooraanstaand pensioensysteem dat aan de vooravond staat van grote vernieuwingen. Montae is al 20 jaar actief met onafhankelijke advisering in de collectieve pensioenmarkt. Samen beschikken we over een unieke combinatie van fintech en consultancy ervaring die we inzetten bij de pensioenvernieuwingen voor de Nederlandse markt.”

Mike van Engelen, oprichter en senior partner Montae
“Onze klanten bereiden zich voor op de komende pensioenvernieuwingen. DNB heeft vorige week aangegeven hier in 2018 pensioenfondsen op te bevragen. De Nederlandse pensioensector snakt bovendien naar technologische vernieuwing. Samen brengen wij de internationale best practice naar de Nederlandse pensioensector. Zodat onze klanten het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden.”

Over Söderberg & Partners
Söderberg & Partners is opgericht in 2004 in Zweden. Söderberg & Partners is een vooraanstaande financieel adviseur uit Scandinavië. Söderberg & Partners levert een breed pallet aan producten en diensten gericht op fintech. Deze zijn onder te verdelen in: insurance consulting, securities & asset management, financial technology, and payroll & benefits.

Bron: Floreijn

Ook interessant

  • 28-02-2019

    Eigenrisicodragerschap vóór 1 april aanvragen of opzeggen

    Als een werkgever per 1 juli eigenrisicodrager wil zijn voor de WGA of ZW, moet hij de aanvraag uiterlijk 1 april gedaan hebben. Een eigenrisicodrager betaalt minder premies werknemersverzekeringen, maar riskeert dat hij maximaal tien jaar het loon van zieke en arbeidsongeschikte werknemers moet betalen.

  • 07-02-2019

    Kabinet werkt verder aan nieuw pensioenstelsel

    Hervorming van het pensioenstelsel is noodzakelijk. Daarom wordt de komende maanden verder gewerkt aan een nieuw pensioenstelsel. Dat moet robuuster en persoonlijker zijn en ook beter passen bij de moderne arbeidsmarkt. 

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.