floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
03-02-2015

Verbeteringen rond het terugbetalen van WGA-uitkeringen aan het UWV

Als u eigenrisicodrager bent voor de WGA, dan betaalt het UWV elke maand de WGA-uitkering(en) van uw (ex-)werknemers. Tot eind 2014 ontving u van het UWV maandelijks één of meerdere terugbetalingsbeslissingen en invorderingsbeslissingen. Per 1 januari 2015 gaat stap voor stap een aantal zaken wijzigen. De belangrijkste verandering is, dat u minder beslissingen van het UWV ontvangt.

Tot eind 2014 ontving u van het UWV maandelijks één of meerdere terugbetalingsbeslissingen.  Vanaf februari 2015 wijzigt dit en ontvangt u nog maar één overzicht. De terugbetalingsbeslissingen en de beslissingen over de met terugwerkende kracht gewijzigde uitkeringen, vindt u voortaan samengevoegd in dit overzicht. Inclusief de periode waarover de wijzigingen gaan  De maand januari 2015 was een overgangsmaand. Het kan daarom zijn dat u afgelopen maand nog één of meerdere beslissingen heeft ontvangen van het UWV.

Op een later moment in 2015 zal het UWV nog een wijziging doorvoeren. Dit betreft het samenvoegen van de terugbetalingsbeslissing en de invorderingsbeslissing. Met deze wijziging verandert dan ook het betalingskenmerk. Het is belangrijk dit goed in de gaten te houden, omdat betalingen zonder het juiste kenmerk niet verwerkt kunnen worden. UWV stuurt u nog een brief wanneer deze wijziging ingaat.

Ook interessant

  • 28-02-2019

    Eigenrisicodragerschap vóór 1 april aanvragen of opzeggen

    Als een werkgever per 1 juli eigenrisicodrager wil zijn voor de WGA of ZW, moet hij de aanvraag uiterlijk 1 april gedaan hebben. Een eigenrisicodrager betaalt minder premies werknemersverzekeringen, maar riskeert dat hij maximaal tien jaar het loon van zieke en arbeidsongeschikte werknemers moet betalen.

  • 07-02-2019

    Kabinet werkt verder aan nieuw pensioenstelsel

    Hervorming van het pensioenstelsel is noodzakelijk. Daarom wordt de komende maanden verder gewerkt aan een nieuw pensioenstelsel. Dat moet robuuster en persoonlijker zijn en ook beter passen bij de moderne arbeidsmarkt. 

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.