m-p-linkedin
20-02-2015

Uitstel samenvoeging WGA-vast en -flex

Volgens de huidige regelgeving wordt het WGA risico voor werknemers met een vast dienstverband en medewerkers met een flexcontract per 1 januari 2016 samengevoegd. Dit betekent dat het huidige WGA eigenrisicodragerschap wordt uitgebreid met het flexrisico. Vandaag heeft Minister Asscher de Tweede Kamer per brief geïnformeerd dat hij voornemens is deze samenvoeging uit te stellen naar 1 januari 2017.

De Minister ziet bij de verzekeraars een goede vooruitgang op gebied van schadelastbeheersing voor het WGA risico van werknemers met een vast dienstverband. Maar volgens de Minister hebben verzekeraars (als nieuwe partij op de WGA flexmarkt) tijd nodig om de WGA financiering vorm te geven en re-integratie activiteiten te ontwikkelen voor medewerkers met een flexcontract.

Dit uitstel geeft u als werkgever meer tijd om inzicht te krijgen in uw eigen WGA schadelast van de medewerkers met een flexcontract. Minister Asscher blijft ondanks dit uitstel waakzaam of hij (versnelt) maatregelen moet nemen om een gelijk(er) speelveld tussen UWV en verzekeraars te creëren. Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wilt u weten wat de consequenties van dit uitstel zijn voor uw onderneming, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

  • 08-10-2019

    Söderberg & Partners verwerft aanmerkelijk belang in RIVEZ

    Söderberg & Partners heeft een aanmerkelijk belang genomen in RIVEZ Assurantiën & Risicobeheer. Het Zweedse bedrijf zet hiermee haar strategische expansie in Nederland voort.

  • 09-07-2019

    Floreijn lanceert Flow

    Floreijn introduceert Flow, als toevoeging op de huidige marktvergelijking van pensioenuitvoering. Naast de harde factoren van geoffreerde premie, dekking, voorwaarden maakt Flow de zachtere kant van pensioenuitvoering zichtbaar.

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Pensioen Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.