floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
20-02-2015

Uitstel samenvoeging WGA-vast en -flex

Volgens de huidige regelgeving wordt het WGA risico voor werknemers met een vast dienstverband en medewerkers met een flexcontract per 1 januari 2016 samengevoegd. Dit betekent dat het huidige WGA eigenrisicodragerschap wordt uitgebreid met het flexrisico. Vandaag heeft Minister Asscher de Tweede Kamer per brief geïnformeerd dat hij voornemens is deze samenvoeging uit te stellen naar 1 januari 2017.

De Minister ziet bij de verzekeraars een goede vooruitgang op gebied van schadelastbeheersing voor het WGA risico van werknemers met een vast dienstverband. Maar volgens de Minister hebben verzekeraars (als nieuwe partij op de WGA flexmarkt) tijd nodig om de WGA financiering vorm te geven en re-integratie activiteiten te ontwikkelen voor medewerkers met een flexcontract.

Dit uitstel geeft u als werkgever meer tijd om inzicht te krijgen in uw eigen WGA schadelast van de medewerkers met een flexcontract. Minister Asscher blijft ondanks dit uitstel waakzaam of hij (versnelt) maatregelen moet nemen om een gelijk(er) speelveld tussen UWV en verzekeraars te creëren. Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wilt u weten wat de consequenties van dit uitstel zijn voor uw onderneming, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

  • 28-02-2019

    Eigenrisicodragerschap vóór 1 april aanvragen of opzeggen

    Als een werkgever per 1 juli eigenrisicodrager wil zijn voor de WGA of ZW, moet hij de aanvraag uiterlijk 1 april gedaan hebben. Een eigenrisicodrager betaalt minder premies werknemersverzekeringen, maar riskeert dat hij maximaal tien jaar het loon van zieke en arbeidsongeschikte werknemers moet betalen.

  • 07-02-2019

    Kabinet werkt verder aan nieuw pensioenstelsel

    Hervorming van het pensioenstelsel is noodzakelijk. Daarom wordt de komende maanden verder gewerkt aan een nieuw pensioenstelsel. Dat moet robuuster en persoonlijker zijn en ook beter passen bij de moderne arbeidsmarkt. 

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.