floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
05-07-2016

Tool voor vergelijken van pensioenregelingen

Sinds kort kunnen werknemers gebruikmaken van de Pensioenvergelijker. Deze tool komt voort uit de Wet pensioencommunicatie en maakt de verschillen tussen pensioenregelingen inzichtelijk.

Rol werkgever
Sinds deze maand zijn pensioenuitvoerders vanwege de Wet pensioencommunicatie verplicht om de Pensioen 1-2-3 te gebruiken. Deze heeft de startbrief vervangen, die werknemers ontvingen bij de start van hun deelname aan een pensioenregeling. Naast de pensioenuitvoerders hebben ook de werkgevers een rol in de informatievoorziening over pensioen. Vorig jaar kwam er daarom een pensioenchecklist beschikbaar, waarmee werkgevers werknemers kunnen informeren over de pensioenregeling. Om de gevolgen van die regeling te kunnen overzien, is er nog een andere tool ontwikkeld: de Pensioenvergelijker.

Pensioenvergelijker nuttig bij baanwisseling
De Pensioenvergelijker maakt het mogelijk om eenvoudig twee pensioenregelingen met elkaar te vergelijken. Het instrument is met name handig voor een werknemer die van baan wisselt en zich afvraagt wat de pensioenregeling bij zijn nieuwe werkgever voor hem betekent. De informatie die de werknemer nodig heeft om de tool in te vullen, haalt hij uit laag 1 van de Pensioen 1-2-3 van zowel de oude als nieuwe pensioenuitvoerder. De werkgever kan de werknemer eventueel adviseren over de vergelijking, bijvoorbeeld of waardeoverdracht zinvol is.
De Pensioenvergelijker (pdf) van de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars is te vinden op de site van pensioenuitvoerders. Zij hebben vaak al een deel van de vergelijking ingevuld.

Bron: HR Rendement

Ook interessant

  • 28-02-2019

    Eigenrisicodragerschap vóór 1 april aanvragen of opzeggen

    Als een werkgever per 1 juli eigenrisicodrager wil zijn voor de WGA of ZW, moet hij de aanvraag uiterlijk 1 april gedaan hebben. Een eigenrisicodrager betaalt minder premies werknemersverzekeringen, maar riskeert dat hij maximaal tien jaar het loon van zieke en arbeidsongeschikte werknemers moet betalen.

  • 07-02-2019

    Kabinet werkt verder aan nieuw pensioenstelsel

    Hervorming van het pensioenstelsel is noodzakelijk. Daarom wordt de komende maanden verder gewerkt aan een nieuw pensioenstelsel. Dat moet robuuster en persoonlijker zijn en ook beter passen bij de moderne arbeidsmarkt. 

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.