m-p-linkedin
20-03-2019

Söderberg & Partners versnelt expansie in Nederland met benoeming Roland Goldman

De Zweedse marktleider in pensioenadvies en zakelijke verzekeringen, Söderberg & Partners, heeft de voormalige CEO van Mandema & Partners, Roland Goldman, aangenomen bij Söderberg & Partners in Nederland.Zijn rol zal zijn de dienstverlening in de zakelijke verzekeringsmarkt in Nederland uit te breiden door meer Nederlandse ondernemingen aan te trekken die zullen toetreden tot de Söderberg & Partners groep.

In Nederland
Söderberg & Partners, marktleider in Zweden en Scandinavië op het gebied van pensioenadvies en zakelijke verzekeringsdiensten, trad begin 2017 toe tot de Nederlandse markt door een partnerschap met employee benefits adviseur Floreijn. Daarna wist Söderberg & Partners haar positie in Nederland begin 2018 meer dan te verdrievoudigen toen pensioenadviseur Montae toetrad tot de groep.

Versnellen
Om de expansie in Nederland te versnellen, heeft Söderberg & Partners nu de voormalige CEO van Mandema & Partners, Roland Goldman, benoemd als Director M&A and Franchise Development. Samen met zijn nieuwe collega’s uit Nederland en Scandinavië, zal Roland zich richten op het aantrekken van bedrijven en ondernemers die willen toetreden tot de Söderberg & Partners groep in Nederland door partnerships, joint ventures en overnames. Het doel is zowel de bestaande activiteiten uit te breiden als de dienstverlening voor zakelijke verzekeringen (Risk insurance) op te bouwen.

“Ik heb de ontwikkeling van Söderberg & Partners van een afstand gevolgd sinds 2016 en ik ben onder de indruk van de sterke groei in Scandinavië. De Nederlandse markt ondergaat een snelle consolidatie en ik zie geen sterker platform dan Söderberg & Partners om in deze ontwikkeling een actieve rol te spelen. Ik ben verheugd dat ik toe mag treden tot een sterk team op het gebied van pensioenen en employee benefits. We zullen zeker meer ondernemingen aantrekken en daarmee zakelijke verzekeringen (Risk insurance) toevoegen. We willen graag zaken doen”, zegt Roland Goldman, de nieuwe Director of M&A and Franchise Development van Söderberg & Partners in Nederland.

Kernteam
Samen met de huidige partners Montae en Floreijn zal Roland Goldman het kernteam van Söderberg & Partners Nederland ook aanvullen met zijn sterke kennis en ervaring in zakelijke markt.

“Ik ben bijzonder verheugd dat Roland bij ons komt. Met zijn meer dan 30 jaar ervaring en inzicht in de verzekeringssector zal hij een uitstekende aanvulling zijn voor ons Söderberg & Partners team in Nederland. Het ambitieniveau voor Söderberg & Partners in Nederland is hoog en Roland zal ons team aanvullen met zijn kennis en vaardigheden en daarmee de weg bereiden voor onze versnelde expansie en een sterkere marktpositie”, zegt Gustaf Rentzhog, CEO en medeoprichter van Söderberg & Partners.


Söderberg & Partners levert technologie en persoonlijke adviesdiensten om de groei van de Nederlandse Söderberg & Partners bedrijven te ondersteunen. De groep heeft haar hoofdkwartier in Zweden en behaalde een omzet van meer dan 350 miljoen euro in 2018, inclusief de activiteiten in Scandinavië. Söderberg & Partners is een bedrijf dat door de oprichters wordt geleid. Per-Olof Söderberg (voorzitter en medeoprichter), Gustaf Rentzhog (CEO en medeoprichter) en andere belangrijke oprichters leiden het bedrijf als lange-termijn aandeelhouders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Mike van Engelen, Working Chairman, Söderberg & Partners Nederland 
mike.engelen@soderbergpartners.nl
Telefoon: 06 51 34 18 27

Roland Goldman, Director of M&A and Franchise Development, Söderberg & Partners Nederland
roland.goldman@soderbergpartners.nl
Telefoon: 06 53 33 91 51

Rasmus Löwenmo Buckhöj, Head of Information, Söderberg & Partners Group
Rasmus.LowenmoBuckhoj@soderbergpartners.se
Telefoon: +46 76-149 50 05

Korte informatie over Söderberg & Partners
Söderberg & Partners werd opgericht in 2004 en is thans een vooraanstaande niet-bancaire aanbieder van diensten op het gebied van vermogensbeheer en zakelijke verzekeringen in Scandinavië en Nederland. Söderberg & Partners heeft in 15 jaar een leidende positie opgebouwd op het vlak van klanttevredenheid en marktpositie in alle segmenten waarin het actief is. Meer informatie over Söderberg & Partners vindt u op de website www.soderbergpartners.nl

Over Montae

Montae is een onafhankelijke aanbieder van pensioenadvies en bestuursondersteuning in Nederland. Montae werd opgericht in 1997. De Montae professionals verlenen diensten aan pensioenfondsen, bedrijven en ondernemingsraden.

Over Floreijn

Floreijn is een onafhankelijke aanbieder van pensioenadvies en zorg- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in Nederland. Floreijn werd opgericht in 2007. De employee benefits professionals van Floreijn werken voor middelgrote en grote bedrijven, die vaak internationaal actief zijn.

Bron: S&P Nederland

Ook interessant

  • 08-10-2019

    Söderberg & Partners verwerft aanmerkelijk belang in RIVEZ

    Söderberg & Partners heeft een aanmerkelijk belang genomen in RIVEZ Assurantiën & Risicobeheer. Het Zweedse bedrijf zet hiermee haar strategische expansie in Nederland voort.

  • 09-07-2019

    Floreijn lanceert Flow

    Floreijn introduceert Flow, als toevoeging op de huidige marktvergelijking van pensioenuitvoering. Naast de harde factoren van geoffreerde premie, dekking, voorwaarden maakt Flow de zachtere kant van pensioenuitvoering zichtbaar.

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Pensioen Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.