floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
06-05-2016

Seminar WGA 2017 en pensioen

Quoratio organiseert op dinsdag 10 mei 2016 een kosteloze seminar over de laatste ontwikkelingen in de WGA en het pensioen.

WGA 2017: Wat te doen?
Vanaf 1 januari 2017 vinden er ingrijpende veranderingen plaats met betrekking tot de doorbelasting van de WGA-lasten aan werkgevers. Dan worden de WGA Vast en WGA Flex samengevoegd, zodat de financiering van de gehele WGA vanuit één premie zal plaatsvinden.

Deze veranderingen kunnen ongewenste situaties en grote financiële gevolgen met zich meebrengen. Ongeacht of u op dit moment eigenrisicodrager bent voor de WGA of niet, vanaf 1 januari 2017 bent u voor zowel de WGA Vast als WGA Flex automatisch verzekerd bij het UWV.

Tenzij u tijdig in actie komt!

Pensioen: minder zeker en zeker minder!
Pensioenen leken onveranderlijk in Nederland, maar niets is minder waar. Het Nederlandse pensioenlandschap verandert razendsnel. In een kort overzicht nemen we u mee in de ontwikkelingen in pensioenland: introductie van het Algemeen pensioenfonds, rentestanden en pensioenkortingen.

Van middelloon naar beschikbare premie? Wij weten meer! En natuurlijk geven wij u een aantal concrete tips en handvatten waarmee u morgen aan de slag kunt!

Sprekers

 • Cornelis van der Bosch
  Al ruim 15 jaar werkzaam op het gebied van collectieve zorgcontracten, verzuim en arbeidsongeschiktheid. Daarnaast ondersteunt hij bedrijven bij hun gezondheidsmanagement en het risicomanagement omtrent sociale zekerheid. Hij heeft ervaring opgedaan bij meerdere advieskantoren en een verzekeraar. Sinds halverwege 2012 is hij werkzaam bij Floreijn.
 • Bob Hulshof
  Bob is al 20 jaar ondernemer en vanaf de oprichting betrokken bij Floreijn. Hij is een pensioenspecialist met een brede blik en bezit veel kennis op het gebied van Finance en HR. Hij ondersteunt bedrijven met heldere kennis om zo gezamenlijk de best mogelijke oplossing te realiseren.

Programma

14.30 - 15.00      Ontvangst
15.00 - 16.00      WGA 2017 wat te doen
16.00 - 16.15      Pauze
16.15 - 17.15      Pensioen: minder zeker en zeker minder!
17.15 -               Borrel

Locatie
Regulierenring 14 te Bunnik. Zowel met auto als openbaar vervoer goed bereikbaar.

Aanmelden
Meld u aan via het FORMULIER. Voor vragen kunt u contact opnemen met Quoratio.

Ook interessant

 • 28-02-2019

  Eigenrisicodragerschap vóór 1 april aanvragen of opzeggen

  Als een werkgever per 1 juli eigenrisicodrager wil zijn voor de WGA of ZW, moet hij de aanvraag uiterlijk 1 april gedaan hebben. Een eigenrisicodrager betaalt minder premies werknemersverzekeringen, maar riskeert dat hij maximaal tien jaar het loon van zieke en arbeidsongeschikte werknemers moet betalen.

 • 07-02-2019

  Kabinet werkt verder aan nieuw pensioenstelsel

  Hervorming van het pensioenstelsel is noodzakelijk. Daarom wordt de komende maanden verder gewerkt aan een nieuw pensioenstelsel. Dat moet robuuster en persoonlijker zijn en ook beter passen bij de moderne arbeidsmarkt. 

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.