floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
07-09-2017

Personeelsmobiliteit: deelpensioen, eerder stoppen met werken of doorgaan?

Door afbouw van de sociale zekerheid en huidige pensioenregelingen moeten uw medewerkers steeds meer keuzes maken. In alle levensfasen. Daarnaast moeten uw werknemers langer doorwerken. En daar worden werknemers (en soms werkgevers) helemaal niet gelukkig van. 

Begeleiden
Als uw medewerker met pensioen gaat, arbeidsongeschikt raakt of overlijdt wordt duidelijk of de pensioenregeling die u biedt van goede kwaliteit is. Vanuit goed werkgeverschap begeleidt u uw medewerkers bij de keuzes waarvoor zij dan staan.

Personeelsmobiliteit
Eerder met pensioen gaan. Initiatief tot een gesprek hierover komt niet vanuit een verzekeraar. Hij loopt dan immers premie mis. Initiatief tot een gesprek hierover komt meestal ook niet vanuit een werkgever of werknemer. Zij hebben vaak de kennis niet. Wat levert het voor de werkgever op? En voor de werknemer? Wat is de toegevoegde waarde van deelpensioen of eerder stoppen met werken?

Lage rente
Medewerkers met een beschikbare premieregeling die binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd bereiken zitten bijvoorbeeld met de handen in het haar. Zij moeten geldpotjes van verschillende pensioenregelingen samenvoegen. En hun pensioenkapitaal aankopen tegen de rente van dat moment. De rente, die momenteel historisch laag staat, is medebepalend voor de hoogte van de pensioenuitkering.

Adviseren
De keuze die uw medewerker dan maakt, is eenmalig en onherroepelijk. Nu hij met pensioen gaat is het belangrijk dat het opgebouwde pensioenkapitaal goed wordt aangekocht. Als werkgever bent u niet alleen verantwoordelijk voor een goede pensioenregeling, maar ook voor het adviseren van uw medewerkers bij de keuzes die zij rondom deze regeling moeten maken.

Inzicht in de mogelijkheden
Wat betekenen bepaalde keuzes rondom het pensioen voor uw medewerker? En eerder stoppen met werken? Welke mogelijkheden heeft uw medewerker op basis van zijn of haar wensen? Floreijn helpt u om uw werknemers zo goed mogelijk te informeren. 

Ook interessant

 • 05-12-2018

  Wat heb je als werkgever te maken met de zorgverzekering van jouw werknemers?

  December is de maand waarin zorgverzekeraars via allerlei media je proberen te verleiden om over te stappen. De concurrentiestrijd is hevig. En de nadruk ligt veelal op prijs en dekkingen. Maar wat heb je als werkgever te maken met de zorgverzekering van jouw werknemers? Alles, als je verzuim wilt terugdringen, budget wilt voor preventie en zorgkosten wilt ontdubbelen.

 • 20-09-2018

  Prinsjesdag 2018: Vertrouwen in de toekomst

  In zijn Troonrede gaf Koning Willem-Alexander onder meer aan dat de economie in 2019 voor het zesde jaar op rij groeit. En dat de werkloosheid daalt naar een historisch laag niveau van 3,5 procent. Meer mensen moeten concreet merken dat het goed gaat: thuis, op het werk en in de wijk. Volgend jaar verbetert de koopkracht voor bijna iedereen. Lees hier een selectie van hoofdlijnen van de voorstellen die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde.

   

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.