m-p-linkedin
02-11-2015

Onlineservice voor Expats om pensioenopbouw in buitenland te checken

Het instituut ITEM, Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility, van de Universiteit Maastricht start binnenkort een onlineservice voor expats. Hiermee kunnen expats in Nederland, Duitsland en België over en weer inzien hoeveel pensioen ze hebben opgebouwd in een van de andere landen. Het project start in 2016 en kan, volgens de Universiteit Maastricht, worden gezien als een pilot voor de invoering van een dergelijk systeem voor alle lidstaten van de EU.

onlineservice in heel Europa
Het is volgens de universiteit nog te complex om een onlineservice in heel Europa te introduceren. De complete opbouw voor de EU is mogelijk pas over 15 jaar gebruiksklaar. Op dit moment is het bijvoorbeeld voor een Nederlander die in Duitsland, België of een ander EU-land heeft gewerkt niet mogelijk de hoogte van zijn opgebouwde pensioenrechten in dat land in te zien. Een Nederlander kan dat in eigen land wel via www.mijnpensioenoverzicht.nl. Een Belg doet dit  op www.mypension.be. Duitsland loopt in dit opzicht wat achter en heeft een dergelijk systeem voor zijn eigen burgers nog niet.

Noodzaak groeit
De Universiteit van Maastricht stelt dat een nieuwe internationale service noodzakelijk is omdat er een groeiende groep high potentials, kenniswerkers en grensarbeiders aan het ontstaan is. Alleen al in Nederland werkten vorig jaar zo’n 80.000 arbeiders uit andere EU-landen. In 2013 waren er binnen de EU 7 miljoen inwoners (3,3 % van de beroepsbevolking) die leefden en werkzaam waren in een andere lidstaat, waarvan 40.000 Nederlandse werknemers. Zij kunnen in het systeem van de toekomst snel en precies in kaart brengen of er eventuele extra’s of juist lacunes in hun oudedagsvoorziening zitten. En tijdig een oplossing treffen.

Verzekerbare arbeidsvoorwaarden van internationale werknemers
Floreijn helpt werkgevers met risico’s op het gebied van zorg, arbeidsongeschiktheid, ongevallen en overlijden bij buitenlandse werknemers. En met werknemers die uitgezonden worden naar andere landen. 


Bron: amweb

Ook interessant

  • 08-10-2019

    Söderberg & Partners verwerft aanmerkelijk belang in RIVEZ

    Söderberg & Partners heeft een aanmerkelijk belang genomen in RIVEZ Assurantiën & Risicobeheer. Het Zweedse bedrijf zet hiermee haar strategische expansie in Nederland voort.

  • 09-07-2019

    Floreijn lanceert Flow

    Floreijn introduceert Flow, als toevoeging op de huidige marktvergelijking van pensioenuitvoering. Naast de harde factoren van geoffreerde premie, dekking, voorwaarden maakt Flow de zachtere kant van pensioenuitvoering zichtbaar.

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Pensioen Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.