m-p-linkedin
05-08-2015

Onderzoek zorgverzekeringsmarkt 2015

Onderzoeksbureau Market Response heeft in 2015 in opdracht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoek gedaan naar keuzes van consumenten in de zorgverzekeringsmarkt. Het was de tweede keer dat ACM een dergelijk onderzoek heeft laten uitvoeren.

Bewust vergelijken steeds gewoner
Het aantal mensen dat zich oriënteert op de zorgverzekeringsmarkt neemt toe (30%, tegen 25% in 2014). Het aantal overstappers blijft vrijwel gelijk. Voor overstappers is prijs nog steeds de belangrijkste drijfveer (61%). Daarnaast noemen zij steeds vaker andere redenen, zoals dekking (34%) en vrije zorgkeuze (20%).

Consument wil onafhankelijke informatie
Consumenten hebben behoefte aan onafhankelijke informatie. ACM heeft hier vorig najaar samen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op ingespeeld. Via ConsuWijzer hebben consumenten tips gekregen voor het vergelijken van zorgverzekeringen. Een op de vijf oriënterende consumenten heeft deze informatie ook daadwerkelijk gebruikt.

Vergelijkingssites minder gebruikt als overstapkanaal
Consumenten vertrouwen de informatie op vergelijkingssites niet altijd. Zij zijn dit jaar minder vaak via een vergelijkingswebsite overgestapt (8%, tegen 25% in 2014).

Collectiviteitskorting
Naast de nieuwe premie van de huidige verzekeraar, is de collectiviteitskorting bij een andere verzekeraar een reden om in actie te komen (18% dit jaar tegen 2% vorig jaar). Het aantal mensen dat de zorgverzekering heeft afgesloten via een collectieve actie is in een jaar tijd bijna verdubbeld (van 11% naar 19%).

Interessant voor uw medewerkers?
Wist u dat u via Floreijn een collectieve zorgverzekering aan kunt bieden aan uw medewerkers? Wij maken een eigen pagina voor uw bedrijf waarop uw medewerkers uw aanbod kunnen zien. En meteen de zorgverzekering kunnen afsluiten.

Wat levert het op?
Hoe meer medewerkers in uw collectieve zorgverzekering, hoe meer grip u heeft op het beheersen van de ziekte- en arbeidskosten van uw medewerkers. Wij realiseren een keten tussen zorg, verzuim en arbeidsongeschiktheid. Dit leidt tot inkoopvoordelen voor uw werknemers en het beperken van de risico´s van de werkgever in deze keten. Dit levert u op:

 • een zo hoog mogelijke productiviteit;
 • medewerkers die goed worden gefaciliteerd;
 • zo min mogelijk risico´s door nieuwe wet- en regelgeving;
 • zo laag mogelijke kosten voor de beheersing.

Meer weten? Kijk op onze pagina Zorg & Arbeidsongeschiktheid.

 

Bron: ACM 

Ook interessant

 • 08-10-2019

  Söderberg & Partners verwerft aanmerkelijk belang in RIVEZ

  Söderberg & Partners heeft een aanmerkelijk belang genomen in RIVEZ Assurantiën & Risicobeheer. Het Zweedse bedrijf zet hiermee haar strategische expansie in Nederland voort.

 • 09-07-2019

  Floreijn lanceert Flow

  Floreijn introduceert Flow, als toevoeging op de huidige marktvergelijking van pensioenuitvoering. Naast de harde factoren van geoffreerde premie, dekking, voorwaarden maakt Flow de zachtere kant van pensioenuitvoering zichtbaar.

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Pensioen Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.