floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
04-07-2018

Koolmees ‘verkent’ gelijk speelveld UWV en private uitvoerders

Op de hybride markt voor de Ziektewet en WGA moet zo veel mogelijk een gelijk speelveld zijn tussen UWV en private uitvoerders. Dat stelt minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees. Hij steunt daarmee een oproep hiertoe van de private uitvoerders.

Het Platform Private Uitvoerders Sociale Zekerheid (PPUSZ) riep eind mei op tot een drastische aanpassing van de rol van publieke uitvoerder UWV. Volgens de private partijen is er geen sprake van een gelijk speelveld. Voor Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP) was het bericht hierover op am:web reden om minister Koolmees van Sociale Zaken aan de tand te voelen.

Onderling gelijkheid
De bewindsman antwoordt nu dat hij de mening van PPUSZ deelt dat er een zo gelijk mogelijk speelveld moet zijn op de hybride markt voor de Ziektewet en de Werkhervattingsregeling voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten (Wga). In dat speelveld moet volgens de minister ook sprake zijn van gelijkheid tussen werkgevers die eigenrisicodrager zijn en private uitvoerders. Dat geldt ook voor gelijkheid tussen private uitvoerders onderling. “Met dat uitgangspunt ben ik reeds in gesprek met UWV en de Belastingdienst”, schrijft hij.

De minister spreekt momenteel ook met private uitvoerders, intermediair en verzekeraars. In het najaar wil hij de Tweede Kamer informeren over de uitkomsten van deze verkenning.

Bron: AM:WEB

Ook interessant

 • 05-12-2018

  Wat heb je als werkgever te maken met de zorgverzekering van jouw werknemers?

  December is de maand waarin zorgverzekeraars via allerlei media je proberen te verleiden om over te stappen. De concurrentiestrijd is hevig. En de nadruk ligt veelal op prijs en dekkingen. Maar wat heb je als werkgever te maken met de zorgverzekering van jouw werknemers? Alles, als je verzuim wilt terugdringen, budget wilt voor preventie en zorgkosten wilt ontdubbelen.

 • 20-09-2018

  Prinsjesdag 2018: Vertrouwen in de toekomst

  In zijn Troonrede gaf Koning Willem-Alexander onder meer aan dat de economie in 2019 voor het zesde jaar op rij groeit. En dat de werkloosheid daalt naar een historisch laag niveau van 3,5 procent. Meer mensen moeten concreet merken dat het goed gaat: thuis, op het werk en in de wijk. Volgend jaar verbetert de koopkracht voor bijna iedereen. Lees hier een selectie van hoofdlijnen van de voorstellen die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde.

   

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.