floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
21-04-2017

Geen verzekerde pensioenregeling meer bij Achmea (Centraal Beheer, Avero, Interpolis).

De introductie van het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds heeft grote gevolgen voor werkgevers met een verzekerde pensioenregeling bij verzekeraar Achmea (labels Centraal Beheer, Avero, Interpolis). De verzekeraar stopt namelijk met het aanbieden van verzekerde pensioenregelingen als gevolg van de introductie van hun eigen Algemeen Pensioenfonds (APF).

Bent u daar nu pensioenklant? Dan krijgt u na afloop van de contracttermijn geen verlengingsvoorstel meer aangeboden vanuit de verzekeraar. U krijgt de keuze: de pensioenregeling onderbrengen bij het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds óf …u moet op zoek naar een andere pensioenuitvoerder!

Maar is zomaar overstappen naar het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds wel verstandig?  Wat is nu precies het verschil tussen een verzekeraar en een APF? Wat gebeurt er met de pensioenopbouw die in principe bij Achmea achterblijft? Is het aantrekkelijk deze mee te verhuizen?

Wij helpen u graag de voor- en nadelen verder in kaart te brengen. Voorop staat daarbij dat u keuzes maakt in het belang van uw bedrijf én medewerkers. Wij onderzoeken daarom eerst of uw pensioenregeling nog voldoet aan de wensen en behoeften van uw onderneming én werknemers, voorzien in een passend pensioenadvies en begeleiden u eventueel bij de overgang naar een andere pensioenuitvoerder. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remco Reinders via remco.reinders@floreijn.nl.

Pensioenadvies van Floreijn kenmerkt zich doordat wij complexe vraagstukken eenvoudig maken. Wij maken pensioen niet moeilijker dan het al is. Wij zorgen dat u grip heeft op uw pensioenregeling door het begrijpelijk te presenteren.

Ook interessant

  • 28-02-2019

    Eigenrisicodragerschap vóór 1 april aanvragen of opzeggen

    Als een werkgever per 1 juli eigenrisicodrager wil zijn voor de WGA of ZW, moet hij de aanvraag uiterlijk 1 april gedaan hebben. Een eigenrisicodrager betaalt minder premies werknemersverzekeringen, maar riskeert dat hij maximaal tien jaar het loon van zieke en arbeidsongeschikte werknemers moet betalen.

  • 07-02-2019

    Kabinet werkt verder aan nieuw pensioenstelsel

    Hervorming van het pensioenstelsel is noodzakelijk. Daarom wordt de komende maanden verder gewerkt aan een nieuw pensioenstelsel. Dat moet robuuster en persoonlijker zijn en ook beter passen bij de moderne arbeidsmarkt. 

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.