floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
06-07-2016

Brief van Belastingdienst over wijziging WGA ERD

Als u al eigenrisicodrager bent voor de WGA, dan heeft u deze week ongetwijfeld een brief van de Belastingdienst ontvangen. Klik hier voor een leesbare PDF versie van deze brief. Wat moet u hiermee doen?

Door de wijzigingen in de financiering van de WGA bent u vanaf 1 januari 2017 niet alleen verantwoordelijk voor de medewerkers die bij u in vaste dienst zijn, maar ook voor de flexwerkers.

Wilt u in 2017 eigenrisicodrager voor de WGA blijven? Dan moet u dat worden voor zowel de vaste medewerkers als de flexwerkers.

In tegenstelling tot wat de brief van de Belastingdienst doet vermoeden zal de WGA-Eigenrisico verzekeraar, na uw akkoord, een garantieverklaring WGA ERD (zowel vast als flex) afgeven. U hoeft deze dus niet zelf te downloaden van de site van de Belastingdienst.

Als wij voor u een onderzoek uitvoeren en uit onze analyse blijkt dat terugkeer naar het UWV de beste optie is, dan zullen wij dat ruim vóór 2 oktober met elkaar bespreken en kan het verzoek tot beëindiging van het eigenrisicodragerschap op tijd worden ingediend bij de Belastingdienst.

Vooralsnog hoeft u dan ook geen actie te ondernemen.

Heeft u ons nog geen opdracht gegeven dit onderzoek uit te voeren, neem dan zo snel mogelijk contact op met Stefan Janssen en vraag naar de mogelijkheden! 

Ook interessant

  • 28-02-2019

    Eigenrisicodragerschap vóór 1 april aanvragen of opzeggen

    Als een werkgever per 1 juli eigenrisicodrager wil zijn voor de WGA of ZW, moet hij de aanvraag uiterlijk 1 april gedaan hebben. Een eigenrisicodrager betaalt minder premies werknemersverzekeringen, maar riskeert dat hij maximaal tien jaar het loon van zieke en arbeidsongeschikte werknemers moet betalen.

  • 07-02-2019

    Kabinet werkt verder aan nieuw pensioenstelsel

    Hervorming van het pensioenstelsel is noodzakelijk. Daarom wordt de komende maanden verder gewerkt aan een nieuw pensioenstelsel. Dat moet robuuster en persoonlijker zijn en ook beter passen bij de moderne arbeidsmarkt. 

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.