m-p-linkedin
06-07-2016

Brief van Belastingdienst over wijziging WGA ERD

Als u al eigenrisicodrager bent voor de WGA, dan heeft u deze week ongetwijfeld een brief van de Belastingdienst ontvangen. Klik hier voor een leesbare PDF versie van deze brief. Wat moet u hiermee doen?

Door de wijzigingen in de financiering van de WGA bent u vanaf 1 januari 2017 niet alleen verantwoordelijk voor de medewerkers die bij u in vaste dienst zijn, maar ook voor de flexwerkers.

Wilt u in 2017 eigenrisicodrager voor de WGA blijven? Dan moet u dat worden voor zowel de vaste medewerkers als de flexwerkers.

In tegenstelling tot wat de brief van de Belastingdienst doet vermoeden zal de WGA-Eigenrisico verzekeraar, na uw akkoord, een garantieverklaring WGA ERD (zowel vast als flex) afgeven. U hoeft deze dus niet zelf te downloaden van de site van de Belastingdienst.

Als wij voor u een onderzoek uitvoeren en uit onze analyse blijkt dat terugkeer naar het UWV de beste optie is, dan zullen wij dat ruim vóór 2 oktober met elkaar bespreken en kan het verzoek tot beëindiging van het eigenrisicodragerschap op tijd worden ingediend bij de Belastingdienst.

Vooralsnog hoeft u dan ook geen actie te ondernemen.

Heeft u ons nog geen opdracht gegeven dit onderzoek uit te voeren, neem dan zo snel mogelijk contact op met Stefan Janssen en vraag naar de mogelijkheden! 

Ook interessant

  • 08-10-2019

    Söderberg & Partners verwerft aanmerkelijk belang in RIVEZ

    Söderberg & Partners heeft een aanmerkelijk belang genomen in RIVEZ Assurantiën & Risicobeheer. Het Zweedse bedrijf zet hiermee haar strategische expansie in Nederland voort.

  • 09-07-2019

    Floreijn lanceert Flow

    Floreijn introduceert Flow, als toevoeging op de huidige marktvergelijking van pensioenuitvoering. Naast de harde factoren van geoffreerde premie, dekking, voorwaarden maakt Flow de zachtere kant van pensioenuitvoering zichtbaar.

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Pensioen Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.