floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11

Pensioen Beheer

Goed pensioenbeheer is belangrijk. De financiële gevolgen van fouten kunnen enorm zijn. Bijvoorbeeld als de eigen bijdrage van de medewerkers niet goed geadministreerd wordt. Hierdoor betaal je als werkgever teveel premie. Ook het foutief aanleveren van een geboortedatum kan leiden tot te hoge of te lage premie. Een werknemer krijgt dan pensioen te kort. Of er volgt een naheffing. Als een werknemer overlijdt en de nabestaanden blijven achter en de gegevens zijn niet juist, kan het risico voor jou als werkgever enorm oplopen. Zelfs tot in de tonnen. Daarom is goed pensioenbeheer van groot belang. Door pensioenbeheer uit te besteden aan Floreijn voorkom je grote financiële gevolgen. Voor jou als werkgever en/of je werknemers.

Wat bieden wij?
Floreijn Pensioen Beheer biedt de mogelijkheid om de mutaties in opdracht van haar klanten te verwerken. Een andere mogelijkheid is dat Floreijn de door HR ingevoerde mutaties controleert op juiste invoer (“4 ogen principe”).

Wat doen wij op je deelnemersbestand van pensioenen:

 • controleren op compleetheid en juistheid;
 • controleren van jaarwerk (omvangskorting, overrente, RCO rentes);
 • controleren van juridische documenten (pensioenreglement, startbrief, dienstverlatingsbrief, UPO);
 • controleren van de facturatie vanuit verzekeraar (nota’s en RCO);
 • controleren en begeleiden van toeslagenbeleid;
 • verwerken van mutaties op pensioenen, zoals aan- en afmelden, wijziging functie, parttime, vervroegen/uitstellen pensioen, arbeidsongeschiktheid, uitdiensttreding en correctie van persoonsgegevens (correctie, huwelijk/partnerschap, overlijden werknemer, kinderen en personalia);
 • informeren over relevante wijzigingen in wet- en regelgeving;
 • overleggen met verzekeraar(s) met als doel dat zij haar taken correct uitvoert;
 • vaktechnische helpdesk rondom het complete pensioendossier.

Dit bieden wij aan als dienst om pensioenbeheer uit te besteden of als “4 ogen principe” om het interne pensioenbeheer van klanten te controleren. Wij bieden mutatieverwerking naar verzekeraars en controle op vastgestelde pensioenen en de te betalen premies. Dit kan bij onze klant op locatie, zodat wij zelf in de personeelssystemen kunnen om controles uit te voeren. Het is ook mogelijk dat wij in batches alle mutaties maandelijks ontvangen en bij Floreijn op kantoor verwerken.

Voor wie?
Het is voor ieder bedrijf vanaf 75 werknemers interessant. Voor bedrijven waarbij mutaties nooit zijn doorgevoerd. Voor bedrijven die geen interne of externe controle doen op de ingevoerde mutatie. Maar ook bedrijven met HR medewerkers voor wie “pensioen maar ingewikkeld is” helpen wij in het goed beheren van pensioenen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Laatste nieuws

 • 20-09-2018

  Prinsjesdag 2018: Vertrouwen in de toekomst

  In zijn Troonrede gaf Koning Willem-Alexander onder meer aan dat de economie in 2019 voor het zesde jaar op rij groeit. En dat de werkloosheid daalt naar een historisch laag niveau van 3,5 procent. Meer mensen moeten concreet merken dat het goed gaat: thuis, op het werk en in de wijk. Volgend jaar verbetert de koopkracht voor bijna iedereen. Lees hier een selectie van hoofdlijnen van de voorstellen die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde.

 • 14-09-2018

  De gevolgen van de stijgende pensioenrichtleeftijd

  De pensioenrichtleeftijd is per 1 januari 2018 naar 68 jaar gegaan vanwege de gestegen levensverwachting. Deze fiscale pensioenleeftijd is van belang voor het aanvullend pensioen dat werknemers bij u als werkgever opbouwen. Doordat de AOW-gerechtigde leeftijd momenteel 66 jaar is, dreigt een pensioengat.

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.