floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11


Verzekerbare pensioen-, zorg- en arbeidsongeschiktheidsregelingen maken wij verfrissend eenvoudig en zorgeloos voor ondernemingen in Nederland.

Wij inventariseren, analyseren en adviseren bedrijven over werkgevers- en werknemersrisico’s op het gebied van pensioen, zorg en arbeidsongeschiktheid.  

Krachtig vooruit
Wij helpen u krachtig vooruit met gezond en duurzaam inzetbare werknemers, door optimaal gebruik te maken van uw verzekeringscontracten. Op slimme wijze verbinden wij de werkgever, werknemers, verzekeraars en andere stakeholders (zoals OR, arbodienst en UWV) met elkaar. Wij beschermen in deze keten het belang van u, als werkgever.

Verwachtingen overtreffen
Uw verwachtingen overtreffen. Door vakmanschap. Eenvoud. En klantbetekenis. En daardoor zelf groeien. Sinds onze oprichting in 2007 doen wij maar één ding: onze klanten zó bedienen, dat ze graag zaken met ons doen. Welkom bij Floreijn.

 

Laatste nieuws

 • 18-12-2017

  Aan de slag met de arbeidsmarkt en pensioen

  Het kabinet streeft naar een gezond pensioenstelsel en een fitte arbeidsmarkt, die opgewassen zijn tegen de ontwikkelingen van nu en de toekomst. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil daarom de komende periode aan tafel met werknemers- en werkgeversorganisaties over de arbeidsmarkt en het pensioenstelsel.

 • 01-12-2017

  Vergroting slagkracht op Nederlandse markt van Zweedse Söderberg&Partners

  Door een belang te nemen in de Nederlandse pensioenadviseur Montae vergroot S&P haar slagkracht op de Nederlandse markt. Floreijn en Montae nemen een belang in het op te richten Nederlandse Söderberg & Partners Platform. Dit platform stelt de instrumenten van Söderberg & Partners beschikbaar aan de gehele Nederlandse pensioenmarkt.

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Juist! Communicatie

Wij helpen werkgevers bij het bieden van persoonlijk financieel totaalinzicht aan werknemers.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie. 

Tweets

04 december 2017
U heeft voor uw expats een zakelijke reisverzekering afgesloten, ook voor medische kosten. Lees hier in welke geval… https://t.co/kqJND3ia6A
01 december 2017
Vergroting slagkracht op Nederlandse markt van het Zweedse @SoderbergPart, na belang in @MontaePensioen. https://t.co/ggW6IeARXU
27 november 2017
Wat je baan ook is... via Floreijn altijd hoge korting bij VGZ. #zorgverzekering #collectief #mkb https://t.co/lLKUQPHVoD
25 oktober 2017
SCP rapport ´Arbeidsmarkt in kaart´. Werkgevers worstelen met oudere werknemers. Lees hier onze oplossing: https://t.co/Xjn6v2fuaC
23 oktober 2017
De Generatieregeling draagt bij aan Duurzame Inzetbaarheid: Oudere werknemers kunnen kunnen hierdoor minder werken. https://t.co/cPJw4QeodB

Greep uit ons klantenoverzicht

 • Hero

  "Het grote voordeel van Floreijn hebben wij gevonden in het actief meedenken met zowel het fondsbestuur als het management team. Dus niet alleen onze vragen beantwoorden, maar ook aangeven welke vragen gesteld zouden moeten worden!"

  Jop Peek, Managing Director bij Hero Benelux
 • Nizo

  De specialisten van Floreijn zijn niet alleen inhoudelijk deskundig, maar geven ook waardevol advies hoe wij 'buy in' van onze medewerkers kunnen organiseren. Verbeterpunten? Ik heb geen suggesties. Ik ben absoluut tevreden. 

   

  > Lees verder

  Loek Nederstigt, HR Manager bij NIZO Food Research
 • Joh Enschede.-Amsterdam

  "De telefonische reactietijd van Floreijn is altijd binnen 24 uur. Top! De persoonlijke benadering, keep it simple met een hoge kwaliteit maakt dat wij een zeer tevreden klant zijn. Dus keep it up zou ik willen zeggen."

   

  > Lees verder

  Karin Weening, HR Manager bij Joh. Enschedé Amsterdam
 • unit4new

  "Floreijn kent ons als klant goed en brengt de expertise zo in, dat het behapbaar is voor mij. Floreijn snapt waar ik mee bezig ben en waarmee zij mij moeten ondersteunen. De schaalgrootte en de hoogstaande kennis, dat maakt Floreijn uniek. Ik ben het meest tevreden over het feit dat Floreijn mij ontzorgt op gebied van Sociale Zekerheid en over de vertrouwensrelatie die wij hebben."

   

  > Lees verder

  Wendy Aendekerk, Global Human Resources Director bij UNIT4
 • De Heus

  “Floreijn reageert altijd adequaat en is vooral heel proactief. Ik krijg altijd meteen antwoord, zowel op mijn telefonische vragen als via email. Floreijn slaagt er in om ingewikkelde materie begrijpelijk te presenteren. Ook voor interne medewerkers, zoals leden van de pensioencommissie, weet Floreijn de materie zo over te brengen dat ze begrijpen waar het over gaat."

  > Lees verder

  Isolde Eleveld-Terwel MSc, Global Director Human Resources bij Royal De Heus Group
 • Talpa

  "Wij werken met grote tevredenheid samen met adviesbureau Floreijn. Ze geven ons zeer vakkundig advies bij zorg en arbeidsongeschiktheid, op een prettige en efficiënte manier."

   

  > Lees verder

  Mark Ramakers, CFO bij Talpa Holding N.V.
 • Sappi

  “Floreijn is deskundig op gebied van Sociale Zekerheid, komt de afspraken goed na en ze zijn prettig in de omgang. In haar deskundigheid en het nakomen van afspraken heeft Floreijn ook nog eens de flair om van hoog tot laag in een organisatie geaccepteerd te worden. De opvolging, reactietijd en het nakomen van afspraken is echt uitstekend.”

  > Lees verder

  Sandra Helledoorn, HR Manager Services bij Sappi Netherlands B.V.
 • GWK Travelex

  “Heel veel mensen denken dat pensioen een saai onderwerp is, maar Floreijn weet het toch heel boeiend en interessant te maken en dus ook verfrissend. Floreijn geeft niet vanaf de zijlijn adviezen, maar ze helpen mij met duidelijke en goede adviezen en door mee te denken over naderende ontwikkelingen."

  > Lees verder

  Alexander Kuiper, Head of Finance bij GWK Travelex
 • Radio538-1

  “Toen wij besloten de toenmalige individuele pensioenpolissen om te gaan zetten naar één collectief, wisten we dat we aan de vooravond stonden van een zeer ingrijpende operatie. Het goed en begrijpelijk in kaart te krijgen van alle bijkomende gevolgen was een hele uitdaging, waarin Floreijn zich als meer dan professionele partner heeft geprofileerd."

  > Lees verder

  Remko van de Vlag, Financieel directeur bij Radio 538
 • skyhigh-tv

  "Hele duidelijke, heldere communicatie. De reactie tijd is snel en adequaat. Verder vind ik de verfrissend eenvoudige aanpak van Floreijn perfect. De informatie is altijd up-to-date en niet 'wollig'. Precies wat nodig is. En tot slot een fijne relatie met de contactpersonen."

   

  > Lees verder

  Yvi van Herp, P&O adviseur bij SkyhighTV
 • TNS

  “Ik merk dat Floreijn echt mijn belangen als klant wilt behartigen. Bij Floreijn is het de insteek om de wollige taal eruit te halen en tot de kern te komen. Floreijn voegt echt wat toe qua kennis over het toepassen van Sociale Zekerheid en ze zijn heel klantgericht. Dat vind ik prettig werken.”

  > Lees verder

  Liane Terleth, HR Directeur bij TNS NIPO
 • idtv

  "Ik heb geen verbeterpunten. Ik ben tevreden. Ga zo door!"

  Annabelle van der Spek, HR Officer bij IdtV
 • Vicrea

  "Ik ben superblij met Floreijn."

  Caren Bode, HR Manager bij Vicrea Solutions B.V.
 • Danone-logo

  "Floreijn heeft ons fantastisch geassisteerd in het doorworstelen van de stukken. Pensioen is niet makkelijk te behappen, maar Floreijn helpt mij door deze materie in jip-en-janneketaal over te brengen. Zowel de voorwaarden en kosten zijn goed uit onderhandeld, waardoor onze deelnemers weer kunnen vertrouwen op een prima pensioen."

  > Lees verder

  Erik Stokhof, Manager Pension Office bij Danone - Nutricia
 • CMI

  "Wat Floreijn bijzonder maakt, is dat zij deze lastige materie tot een goed begrijpelijk geheel maakt zonder daarbij in allerlei lastige details te belanden. Op het uitvoerend vlak is Floreijn echt top. Zij ondersteunen hier op kantoor onze HR mensen."

  > Lees verder

  Peter Rademaker, CFO bij CMI Holding
 • TMH

  “Een aantal jaar geleden stonden wij voor een complexe en ingewikkelde situatie, waarbij we een integratie uitvoerden van twee bedrijven van respectievelijk 230 en 120 medewerkers. Naast alle gebruikelijke zaken als organisatie, marketing, IS/IT etc. was ook een harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden noodzakelijk, met daarin een keuze in pensioenverzekeraar en collectieve waardeoverdracht."

  > Lees verder

  Pank Hertsenberg, Algemeen directeur bij Toyota Material Handling Nederland
 • ESA-VanDrie Group

  “Floreijn heeft vakbekwame mensen in dienst, die professioneel en met verstand van zaken met mij meedenken. Ik beveel Floreijn aan bij andere relaties, want ik draag ze een warm hart toe.”

  > Lees verder

  Godfried Biemans, P&O Manager bij ESA
 • Eternit

  “Ik ben een uiterst tevreden klant. Het contact met Floreijn is heel plezierig en uiterst professioneel. Floreijn onderscheidt zich nadrukkelijk ten opzichte van andere dienstverleners door een korte reactietijd. Verder is er bij Floreijn goed nagedacht over hoe je de minder dagelijkse kost begrijpelijk houdt. Ik heb Floreijn nog nooit op een fout kunnen betrappen.”

  > Lees verder

  Peter Davids, Manager Shared Service Center HR bij Eternit
 • Loodswezen

  Als ik vragen heb kan ik Floreijn altijd bellen. Ik krijg dan altijd op heel korte termijn antwoord. Naast deze korte reactietermijn is Floreijn makkelijk benaderbaar en houden zij mij goed op de hoogte van ontwikkelingen en mogelijke gevolgen voor ons bedrijf. Het is prettig als iemand lastige materie als arbeidsvoorwaardelijk regelingen en hoe deze op elkaar in grijpen begrijpelijk uit kan leggen.”

  > Lees verder

  Nancy van der Drift, Manager Human Resources bij Nederlands Loodswezen B.V.
 • Peka Kroef

  “De contacten met de consultants van Floreijn zijn plezierig en resultaatgericht. Floreijn maakt hun vakgebied niet moeilijker dan noodzakelijk is. Ik krijg snel terugkoppeling van wat er afgesproken is en wat de vervolgstappen zijn. Floreijn heeft waargemaakt wat er beloofd is. Floreijn komt dan ook voor 100% de gemaakte afspraken na.”

  > Lees verder

  Henry Ermers, CFO bij Peka Kroef B.V.
 • Essilor

  “Mensen hebben bij pensioenen vaak een oubollig idee. Floreijn kan dit in jip-en-janneketaal uitleggen en goede vergelijkingen maken, waardoor het voor mensen begrijpelijk wordt wat er aan de hand is. Zaken die wij afspreken worden snel op papier teruggegeven.Floreijn is goed bereikbaar. Ook als ik een terugbelverzoek achterlaat reageren zij snel. " 

  > Lees verder

  Josée Koreman, Country Director Business Support Benelux bij Essilor Benelux