floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
14-12-2018

Zorgverzekering 2019: restitutie of natura?

Door uiteenlopende hoogten van premies zullen veel mensen dit jaar overstappen naar een andere zorgverzekering. Let echter niet alleen op de hoogte van de premie, maar ook op de keuzevrijheid.

De premie van de zorgverzekering gaat volgend jaar omhoog. Gemiddeld met zo’n € 100 per persoon per jaar. Voor veel Nederlanders is dat de reden om serieus te onderzoeken of ze moeten overstappen. Hoewel er ook enkele combinatieverzekeringen bestaan, heeft u grofweg de keuze uit twee verzekeringsvormen voor de zorg: restitutie of natura.

Vrijheid in keuze zorgverlener
Ondanks dat alle basisverzekeringen in principe dezelfde zorg vergoeden, kunnen er flinke verschillen in premie zijn. De zogenoemde restitutieverzekering is meestal de duurste. Met deze verzekering kunt u namelijk ook terecht bij zorgverleners die geen contract hebben met uw verzekeraar.

U hebt dus volledige vrijheid bij de keuze van uw zorgverleners. De restitutieverzekering vergoedt alle behandelingen voor 100% van de marktconforme prijs. U moet de rekening soms wel voorschieten.

Vergelijk
De meeste zorgverzekeraars hebben contracten gesloten met steeds meer zorgverleners. Daardoor bieden veel naturaverzekeringen (bijna) dezelfde vrijheid als een restitutieverzekering. Maar let op: een naturaverzekering hoeft niet voordeliger te zijn dan een restitutiepolis. Vergelijken loont dus!

Naturaverzekeringen die weinig keuze bieden en een lage premie bieden, worden ook wel budgetverzekeringen genoemd. Als u zo’n polis afsluit, moet u voor bepaalde behandelingen vaak verder reizen om alle kosten vergoed te krijgen. Ook dat is een overweging bij de keuze van uw nieuwe zorgpolis.

Eenvoudig overstappen
Heeft u een andere zorgverzekering uitgekozen? Dan is overstappen eenvoudig. Zorgverzekeraars hebben hiervoor namelijk onderling afspraken gemaakt. Als u een nieuwe zorgverzekering afsluit bij een andere zorgverzekeraar, wordt dit meteen doorgegeven. Uw polis wordt automatisch opgezegd, u hoeft dus zelf niets te doen.

Meer informatie
Op zoek naar een zorgverzekering met korting? Klik hier. Vragen over uw collectieve zorgverzekering? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Our services & solutions

Pension Auditing

We offer a complete recalculation and inspection of the pension agreements

Pension Consultancy

We make sure you have grip on your pension schemes by presenting it in an understandable way

Pension Management

You can outsource your pension management to us. Or you can use our service as a ‘double check principle’

Pension Communication

You fulfill your duty of care and regulatory requirements, with our complete solution.

Health Care - & Disability Plans

We realize purchasing benefits, effectivity of claim processing & reintegration