floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
21-11-2016

Zorgpremie stijgt ruim 7 euro per maand

Het Zorgverzekering Informatie Centrum heeft alle premies per zorgverzekering in kaart gebracht. In 2017 betalen mensen gemiddeld €109,50 voor de basisverzekering.

Er kan geconcludeerd worden dat de eerdere schatting van Minister Schippers (gemiddeld €3,50 stijging) veel te optimistisch was. Verzekeraars hebben minder reserves gebruikt om de zorgpremie te drukken.

Zorgpremie stijgt fors in 2017
Komend jaar bedraagt de gemiddelde zorgpremie voor de basisverzekering €109,50. Dit betekent dat de zorgpremie ten opzichte van vorig jaar stijgt. Vanaf €102,14 stijgt de premie procentueel met 7,2%.

Budgetpolis stijgt het hardst
Kijkend naar de verschillende polissen (natura-, budget-, restitutie- en combinatiepolis), stijgt de Budgetpolis het hardst. Ten opzichte van 2016 wordt deze polisvorm in 2017 8% (€8,23) duurder. Het is opvallend dat de budgetpolis komend jaar harder stijgt dan de restitutiepolis (+€8,-), die normaal gesproken de sterkste stijging kent.

Overstappen van zorgverzekering
Nu alle zorgpremies bekend zijn, is het voor verzekerden mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen. Iedere verzekerde heeft tot 31 december 2016 de mogelijkheid om de huidige zorgverzekering te beëindigen. Het is tot 1 februari 2017 mogelijk om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Korting door collectief
Een korting op uw zorgverzekeringen kunt u eenvoudig krijgen door deel te nemen aan een werkgeverscollectief.  Of gebruik te maken van het Floreijn Zorgcollectief. Ga naar www.vgz.nl/floreijn. Stel uw ideale pakket samen en profiteer meteen van de hoge kortingen van 10% en van de ruime dekkingen. 

Our services & solutions

Pension Auditing

We offer a complete recalculation and inspection of the pension agreements

Pension Consultancy

We make sure you have grip on your pension schemes by presenting it in an understandable way

Pension Management

You can outsource your pension management to us. Or you can use our service as a ‘double check principle’

Pension Communication

You fulfill your duty of care and regulatory requirements, with our complete solution.

Health Care - & Disability Plans

We realize purchasing benefits, effectivity of claim processing & reintegration