floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
20-11-2015

Zorgpremie in 2016 lager dan paar jaar geleden

De gemiddelde jaarlijkse zorgpremie komt in 2016 uit op 1.204 euro per persoon per jaar. Met de vandaag bekend geworden gemiddelde zorgpremie ligt de premie komend jaar 22 euro lager dan in 2012 en 9 euro lager dan in 2013. Toen betaalden verzekerden nog gemiddeld 102 en 101 euro per maand.

Zorgtoeslag
De maximale zorgtoeslag voor alleenstaanden stijgt komend jaar met 58 euro tot 992 euro. De maximale zorgtoeslag voor partners stijgt met 114 euro naar 1.905 euro.

Meer en betere zorg
Hoewel de premie lager is dan 4 jaar geleden, zijn sinds 2012 lonen en prijzen gestegen en veel dure behandelingen en medicijnen in het pakket gekomen. Bijvoorbeeld nieuwe medicijnen en behandelingen tegen kanker, verschillende medicijnen tegen hepatitis C en de NIP-test. Ook is de wijkverpleging toegevoegd aan het basispakket. Tegelijkertijd stijgt het beroep op de zorg als gevolg van de vergrijzing. Door het beleid van de afgelopen 5 jaar is er ongeveer 12 miljard minder aan zorg uitgegeven dan aanvankelijk geraamd. Zonder dit beleid, zou de premie op jaarbasis nu ruim 150 euro per persoon hoger zijn geweest.

Elk jaar geven we meer uit aan onze zorg. Dat zal ook de komende jaren het geval zijn. Door scherper inkoopbeleid van verzekeraars en akkoorden met hen en de zorgverleners, is de groei van de zorgkosten sinds 2012 aanzienlijk teruggebracht. Van meer dan 6% per jaar naar iets meer dan 1%.

Geld besparen
Minister Schippers: ‘De premies van verschillende verzekeraars lopen uiteen. Goed kijken en vergelijken van zorgverzekeringen kan u veel geld besparen. Kijk ook goed wat een verzekering wel en niet vergoedt en of dat bij uw wensen past.

Bron: Rijksoverheid

Our services & solutions

Pension Auditing

We offer a complete recalculation and inspection of the pension agreements

Pension Consultancy

We make sure you have grip on your pension schemes by presenting it in an understandable way

Pension Management

You can outsource your pension management to us. Or you can use our service as a ‘double check principle’

Pension Communication

You fulfill your duty of care and regulatory requirements, with our complete solution.

Health Care - & Disability Plans

We realize purchasing benefits, effectivity of claim processing & reintegration