floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
01-12-2017

Vergroting slagkracht op Nederlandse markt van Zweedse Söderberg&Partners

Door een belang te nemen in de Nederlandse pensioenadviseur Montae vergroot S&P haar slagkracht op de Nederlandse markt. Floreijn en Montae nemen een belang in het op te richten Nederlandse Söderberg & Partners Platform. Dit platform stelt de instrumenten van Söderberg & Partners beschikbaar aan de gehele Nederlandse pensioenmarkt.

Met Scandinavische ervaring inspelen op Nederlandse ontwikkelingen
In de Nederlandse pensioenwereld verandert veel. Pensioenfondsen, werkgevers en deelnemers krijgen steeds meer keuzemogelijkheden binnen collectieve pensioenregelingen. In Scandinavië is deze trend al langer gaande. Söderberg & Partners heeft daar de afgelopen 10 jaar op ingespeeld en heeft een pallet aan online instrumenten ontwikkeld om het maken van pensioenkeuzes te ondersteunen. Zo leveren zij bijvoorbeeld online instrumenten voor het in kaart brengen van risicohouding, software voor ALM studies en monitoren zij meer dan 4500 beleggingsfondsen op rendement en duurzaamheid. Bij Söderberg & Partners werken ruim 1600 mensen, waarvan tientallen als software ontwikkelaar.

Pensioenadviesbedrijf Floreijn
Montae is niet de eerste partij in de Nederlandse pensioenmarkt waarmee Söderberg & Partners zaken doet. De Scandinaviërs betraden de markt al eerder door een aandeel te nemen in pensioenadviesbedrijf Floreijn.

Samenwerking
Söderberg & Partners en Montae investeren samen in de Nederlandse pensioenmarkt. Söderberg & Partners neemt een belang in Montae. Montae neemt een belang in het door Söderberg & Partners op te richten Nederlandse Söderberg & Partners platform. In dit platform gaan meerdere ondernemingen, waaronder Floreijn participeren.  Dit platform stelt de instrumenten van Söderberg & Partners beschikbaar aan de gehele Nederlandse pensioenmarkt.

Gustaf Rentzhog, CEO Söderberg & Partners
”Nederland heeft een vooraanstaand pensioensysteem dat aan de vooravond staat van grote vernieuwingen. Montae is al 20 jaar actief met onafhankelijke advisering in de collectieve pensioenmarkt. Samen beschikken we over een unieke combinatie van fintech en consultancy ervaring die we inzetten bij de pensioenvernieuwingen voor de Nederlandse markt.”

Mike van Engelen, oprichter en senior partner Montae
“Onze klanten bereiden zich voor op de komende pensioenvernieuwingen. DNB heeft vorige week aangegeven hier in 2018 pensioenfondsen op te bevragen. De Nederlandse pensioensector snakt bovendien naar technologische vernieuwing. Samen brengen wij de internationale best practice naar de Nederlandse pensioensector. Zodat onze klanten het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden.”

Over Söderberg & Partners
Söderberg & Partners is opgericht in 2004 in Zweden. Söderberg & Partners is een vooraanstaande financieel adviseur uit Scandinavië. Söderberg & Partners levert een breed pallet aan producten en diensten gericht op fintech. Deze zijn onder te verdelen in: insurance consulting, securities & asset management, financial technology, and payroll & benefits.

Bron: Floreijn

Our services & solutions

Pension Auditing

We offer a complete recalculation and inspection of the pension agreements

Pension Consultancy

We make sure you have grip on your pension schemes by presenting it in an understandable way

Pension Management

You can outsource your pension management to us. Or you can use our service as a ‘double check principle’

Pension Communication

You fulfill your duty of care and regulatory requirements, with our complete solution.

Health Care - & Disability Plans

We realize purchasing benefits, effectivity of claim processing & reintegration