floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
03-02-2015

Verbeteringen rond het terugbetalen van WGA-uitkeringen aan het UWV

Als u eigenrisicodrager bent voor de WGA, dan betaalt het UWV elke maand de WGA-uitkering(en) van uw (ex-)werknemers. Tot eind 2014 ontving u van het UWV maandelijks één of meerdere terugbetalingsbeslissingen en invorderingsbeslissingen. Per 1 januari 2015 gaat stap voor stap een aantal zaken wijzigen. De belangrijkste verandering is, dat u minder beslissingen van het UWV ontvangt.

Tot eind 2014 ontving u van het UWV maandelijks één of meerdere terugbetalingsbeslissingen.  Vanaf februari 2015 wijzigt dit en ontvangt u nog maar één overzicht. De terugbetalingsbeslissingen en de beslissingen over de met terugwerkende kracht gewijzigde uitkeringen, vindt u voortaan samengevoegd in dit overzicht. Inclusief de periode waarover de wijzigingen gaan  De maand januari 2015 was een overgangsmaand. Het kan daarom zijn dat u afgelopen maand nog één of meerdere beslissingen heeft ontvangen van het UWV.

Op een later moment in 2015 zal het UWV nog een wijziging doorvoeren. Dit betreft het samenvoegen van de terugbetalingsbeslissing en de invorderingsbeslissing. Met deze wijziging verandert dan ook het betalingskenmerk. Het is belangrijk dit goed in de gaten te houden, omdat betalingen zonder het juiste kenmerk niet verwerkt kunnen worden. UWV stuurt u nog een brief wanneer deze wijziging ingaat.

Our services & solutions

Pension Auditing

We offer a complete recalculation and inspection of the pension agreements

Pension Consultancy

We make sure you have grip on your pension schemes by presenting it in an understandable way

Pension Management

You can outsource your pension management to us. Or you can use our service as a ‘double check principle’

Pension Communication

You fulfill your duty of care and regulatory requirements, with our complete solution.

Health Care - & Disability Plans

We realize purchasing benefits, effectivity of claim processing & reintegration