floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
20-02-2015

Uitstel samenvoeging WGA-vast en -flex

Volgens de huidige regelgeving wordt het WGA risico voor werknemers met een vast dienstverband en medewerkers met een flexcontract per 1 januari 2016 samengevoegd. Dit betekent dat het huidige WGA eigenrisicodragerschap wordt uitgebreid met het flexrisico. Vandaag heeft Minister Asscher de Tweede Kamer per brief geïnformeerd dat hij voornemens is deze samenvoeging uit te stellen naar 1 januari 2017.

De Minister ziet bij de verzekeraars een goede vooruitgang op gebied van schadelastbeheersing voor het WGA risico van werknemers met een vast dienstverband. Maar volgens de Minister hebben verzekeraars (als nieuwe partij op de WGA flexmarkt) tijd nodig om de WGA financiering vorm te geven en re-integratie activiteiten te ontwikkelen voor medewerkers met een flexcontract.

Dit uitstel geeft u als werkgever meer tijd om inzicht te krijgen in uw eigen WGA schadelast van de medewerkers met een flexcontract. Minister Asscher blijft ondanks dit uitstel waakzaam of hij (versnelt) maatregelen moet nemen om een gelijk(er) speelveld tussen UWV en verzekeraars te creëren. Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wilt u weten wat de consequenties van dit uitstel zijn voor uw onderneming, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Our services & solutions

Pension Auditing

We offer a complete recalculation and inspection of the pension agreements

Pension Consultancy

We make sure you have grip on your pension schemes by presenting it in an understandable way

Pension Management

You can outsource your pension management to us. Or you can use our service as a ‘double check principle’

Pension Communication

You fulfill your duty of care and regulatory requirements, with our complete solution.

Health Care - & Disability Plans

We realize purchasing benefits, effectivity of claim processing & reintegration