m-p-linkedin
19-09-2019

Prinsjesdag 2019: Van en voor ons allemaal

Prinsjesdag is een dag van tradities. Het uitlekken van de plannen is er één van. Ook dit jaar was al weer veel bekend. Ofwel omdat het was uitgelekt, ofwel omdat het al eerder gepresenteerd was. Bijvoorbeeld in het Pensioenakkoord of het wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans.

De Koning gaf in de Troonrede aan dat het nog steeds goed gaat met de economie, maar dat de groei minder zal zijn dan voorgaande jaren. Onder meer door handelsconflicten en de dreigende Brexit, waar onze internationaal georiënteerde economie extra gevoelig voor is. Hij gaf dan ook een 'winstwaarschuwing' af die dwingt tot nadenken over de vraag hoe Nederland in de toekomst zijn geld verdient en een land met goede voorzieningen kan blijven. 

Met het Pensioenakkoord en het Klimaatakkoord verzetten we de bakens voor de middellange en lange termijn. De Koning gaf aan dat ook de generaties na ons recht hebben op een goed pensioen, schone lucht en een leefbaar land. Hij kondigde aan dat de uitvoering van het Pensioenakkoord en het Klimaatakkoord dit parlementaire jaar start. We kunnen voorstellen verwachten om de AOW-leeftijd minder snel te laten stijgen en ervoor te zorgen dat mensen gezond en werkend hun pensioen kunnen halen.

De grote lijnen van deze plannen waren al bekend met het in juni afgesloten Pensioenakkoord. In deze nieuwsbrief zetten we de plannen van het kabinet voor pensioenen en de sociale verzekeringen voor u op een rijtje. 

Bron: Floreijn

Our services & solutions

Pension Auditing

We offer a complete recalculation and inspection of the pension agreements

Pension Consultancy

We make sure you have grip on your pension schemes by presenting it in an understandable way

Pension Management

You can outsource your pension management to us. Or you can use our service as a ‘double check principle’

Pension Communication

You fulfill your duty of care and regulatory requirements, with our complete solution.

Health Care - & Disability Plans

We realize purchasing benefits, effectivity of claim processing & reintegration