m-p-linkedin
05-08-2015

Onderzoek zorgverzekeringsmarkt 2015

Onderzoeksbureau Market Response heeft in 2015 in opdracht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoek gedaan naar keuzes van consumenten in de zorgverzekeringsmarkt. Het was de tweede keer dat ACM een dergelijk onderzoek heeft laten uitvoeren.

Bewust vergelijken steeds gewoner
Het aantal mensen dat zich oriënteert op de zorgverzekeringsmarkt neemt toe (30%, tegen 25% in 2014). Het aantal overstappers blijft vrijwel gelijk. Voor overstappers is prijs nog steeds de belangrijkste drijfveer (61%). Daarnaast noemen zij steeds vaker andere redenen, zoals dekking (34%) en vrije zorgkeuze (20%).

Consument wil onafhankelijke informatie
Consumenten hebben behoefte aan onafhankelijke informatie. ACM heeft hier vorig najaar samen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op ingespeeld. Via ConsuWijzer hebben consumenten tips gekregen voor het vergelijken van zorgverzekeringen. Een op de vijf oriënterende consumenten heeft deze informatie ook daadwerkelijk gebruikt.

Vergelijkingssites minder gebruikt als overstapkanaal
Consumenten vertrouwen de informatie op vergelijkingssites niet altijd. Zij zijn dit jaar minder vaak via een vergelijkingswebsite overgestapt (8%, tegen 25% in 2014).

Collectiviteitskorting
Naast de nieuwe premie van de huidige verzekeraar, is de collectiviteitskorting bij een andere verzekeraar een reden om in actie te komen (18% dit jaar tegen 2% vorig jaar). Het aantal mensen dat de zorgverzekering heeft afgesloten via een collectieve actie is in een jaar tijd bijna verdubbeld (van 11% naar 19%).

Interessant voor uw medewerkers?
Wist u dat u via Floreijn een collectieve zorgverzekering aan kunt bieden aan uw medewerkers? Wij maken een eigen pagina voor uw bedrijf waarop uw medewerkers uw aanbod kunnen zien. En meteen de zorgverzekering kunnen afsluiten.

Wat levert het op?
Hoe meer medewerkers in uw collectieve zorgverzekering, hoe meer grip u heeft op het beheersen van de ziekte- en arbeidskosten van uw medewerkers. Wij realiseren een keten tussen zorg, verzuim en arbeidsongeschiktheid. Dit leidt tot inkoopvoordelen voor uw werknemers en het beperken van de risico´s van de werkgever in deze keten. Dit levert u op:

  • een zo hoog mogelijke productiviteit;
  • medewerkers die goed worden gefaciliteerd;
  • zo min mogelijk risico´s door nieuwe wet- en regelgeving;
  • zo laag mogelijke kosten voor de beheersing.

Meer weten? Kijk op onze pagina Zorg & Arbeidsongeschiktheid.

 

Bron: ACM 

Our services & solutions

Pension Auditing

We offer a complete recalculation and inspection of the pension agreements

Pension Consultancy

We make sure you have grip on your pension schemes by presenting it in an understandable way

Pension Management

You can outsource your pension management to us. Or you can use our service as a ‘double check principle’

Pension Communication

You fulfill your duty of care and regulatory requirements, with our complete solution.

Health Care - & Disability Plans

We realize purchasing benefits, effectivity of claim processing & reintegration