floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
04-07-2018

Koolmees ‘verkent’ gelijk speelveld UWV en private uitvoerders

Op de hybride markt voor de Ziektewet en WGA moet zo veel mogelijk een gelijk speelveld zijn tussen UWV en private uitvoerders. Dat stelt minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees. Hij steunt daarmee een oproep hiertoe van de private uitvoerders.

Het Platform Private Uitvoerders Sociale Zekerheid (PPUSZ) riep eind mei op tot een drastische aanpassing van de rol van publieke uitvoerder UWV. Volgens de private partijen is er geen sprake van een gelijk speelveld. Voor Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP) was het bericht hierover op am:web reden om minister Koolmees van Sociale Zaken aan de tand te voelen.

Onderling gelijkheid
De bewindsman antwoordt nu dat hij de mening van PPUSZ deelt dat er een zo gelijk mogelijk speelveld moet zijn op de hybride markt voor de Ziektewet en de Werkhervattingsregeling voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten (Wga). In dat speelveld moet volgens de minister ook sprake zijn van gelijkheid tussen werkgevers die eigenrisicodrager zijn en private uitvoerders. Dat geldt ook voor gelijkheid tussen private uitvoerders onderling. “Met dat uitgangspunt ben ik reeds in gesprek met UWV en de Belastingdienst”, schrijft hij.

De minister spreekt momenteel ook met private uitvoerders, intermediair en verzekeraars. In het najaar wil hij de Tweede Kamer informeren over de uitkomsten van deze verkenning.

Bron: AM:WEB

Our services & solutions

Pension Auditing

We offer a complete recalculation and inspection of the pension agreements

Pension Consultancy

We make sure you have grip on your pension schemes by presenting it in an understandable way

Pension Management

You can outsource your pension management to us. Or you can use our service as a ‘double check principle’

Pension Communication

You fulfill your duty of care and regulatory requirements, with our complete solution.

Health Care - & Disability Plans

We realize purchasing benefits, effectivity of claim processing & reintegration