floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
21-04-2017

Geen verzekerde pensioenregeling meer bij Achmea (Centraal Beheer, Avero, Interpolis).

De introductie van het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds heeft grote gevolgen voor werkgevers met een verzekerde pensioenregeling bij verzekeraar Achmea (labels Centraal Beheer, Avero, Interpolis). De verzekeraar stopt namelijk met het aanbieden van verzekerde pensioenregelingen als gevolg van de introductie van hun eigen Algemeen Pensioenfonds (APF).

Bent u daar nu pensioenklant? Dan krijgt u na afloop van de contracttermijn geen verlengingsvoorstel meer aangeboden vanuit de verzekeraar. U krijgt de keuze: de pensioenregeling onderbrengen bij het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds óf …u moet op zoek naar een andere pensioenuitvoerder!

Maar is zomaar overstappen naar het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds wel verstandig?  Wat is nu precies het verschil tussen een verzekeraar en een APF? Wat gebeurt er met de pensioenopbouw die in principe bij Achmea achterblijft? Is het aantrekkelijk deze mee te verhuizen?

Wij helpen u graag de voor- en nadelen verder in kaart te brengen. Voorop staat daarbij dat u keuzes maakt in het belang van uw bedrijf én medewerkers. Wij onderzoeken daarom eerst of uw pensioenregeling nog voldoet aan de wensen en behoeften van uw onderneming én werknemers, voorzien in een passend pensioenadvies en begeleiden u eventueel bij de overgang naar een andere pensioenuitvoerder. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remco Reinders via remco.reinders@floreijn.nl.

Pensioenadvies van Floreijn kenmerkt zich doordat wij complexe vraagstukken eenvoudig maken. Wij maken pensioen niet moeilijker dan het al is. Wij zorgen dat u grip heeft op uw pensioenregeling door het begrijpelijk te presenteren.

Our services & solutions

Pension Auditing

We offer a complete recalculation and inspection of the pension agreements

Pension Consultancy

We make sure you have grip on your pension schemes by presenting it in an understandable way

Pension Management

You can outsource your pension management to us. Or you can use our service as a ‘double check principle’

Pension Communication

You fulfill your duty of care and regulatory requirements, with our complete solution.

Health Care - & Disability Plans

We realize purchasing benefits, effectivity of claim processing & reintegration