floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11
06-07-2016

Brief van Belastingdienst over wijziging WGA ERD

Als u al eigenrisicodrager bent voor de WGA, dan heeft u deze week ongetwijfeld een brief van de Belastingdienst ontvangen. Klik hier voor een leesbare PDF versie van deze brief. Wat moet u hiermee doen?

Door de wijzigingen in de financiering van de WGA bent u vanaf 1 januari 2017 niet alleen verantwoordelijk voor de medewerkers die bij u in vaste dienst zijn, maar ook voor de flexwerkers.

Wilt u in 2017 eigenrisicodrager voor de WGA blijven? Dan moet u dat worden voor zowel de vaste medewerkers als de flexwerkers.

In tegenstelling tot wat de brief van de Belastingdienst doet vermoeden zal de WGA-Eigenrisico verzekeraar, na uw akkoord, een garantieverklaring WGA ERD (zowel vast als flex) afgeven. U hoeft deze dus niet zelf te downloaden van de site van de Belastingdienst.

Als wij voor u een onderzoek uitvoeren en uit onze analyse blijkt dat terugkeer naar het UWV de beste optie is, dan zullen wij dat ruim vóór 2 oktober met elkaar bespreken en kan het verzoek tot beëindiging van het eigenrisicodragerschap op tijd worden ingediend bij de Belastingdienst.

Vooralsnog hoeft u dan ook geen actie te ondernemen.

Heeft u ons nog geen opdracht gegeven dit onderzoek uit te voeren, neem dan zo snel mogelijk contact op met Stefan Janssen en vraag naar de mogelijkheden! 

Our services & solutions

Pension Auditing

We offer a complete recalculation and inspection of the pension agreements

Pension Consultancy

We make sure you have grip on your pension schemes by presenting it in an understandable way

Pension Management

You can outsource your pension management to us. Or you can use our service as a ‘double check principle’

Pension Communication

You fulfill your duty of care and regulatory requirements, with our complete solution.

Health Care - & Disability Plans

We realize purchasing benefits, effectivity of claim processing & reintegration