floreijn-slider-05
floreijn-slider-07
floreijn-slider-11

Pensioen Consultancy

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor werknemers. Zij rekenen op een goed pensioen. Voor later. Maar ook verwachten zij dat financiële risico’s van overlijden of arbeidsongeschiktheid goed zijn afgedekt. Fiscale wetgeving, sociale verzekeringen en het economisch klimaat zijn echter de afgelopen jaren in rap tempo veranderd. Belangrijke factoren als rentestand en levensverwachting zijn bepalend voor de hoogte van pensioenlasten en de hoogte van pensioenen. Deze factoren hebben er de laatste jaren voor gezorgd dat veel pensioenregelingen onder druk staan. De discussie over betaalbaarheid van pensioen is bijna dagelijks in het nieuws.

Wat bieden wij?
Een goede pensioenregeling past bij de strategische doelstellingen van uw organisatie. Wij benaderen een pensioenregeling enerzijds als een financiële verplichting die een aanzienlijke invloed kan hebben op de winst, cashflow en balans van uw organisatie. En anderzijds als een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor uw werknemers. Wij bieden ook specifieke oplossingen op gebied van pensioen. Op onze oplossingen pagina vindt u een overzicht. Wij helpen u hierbij graag. Ook als aanvullende dienst naast uw huidige adviseur. 

Floreijn Pensioen Consultancy staat voor:

 • to-the-point dienstverlening, snel en in begrijpelijke taal;
 • korte reactietijd en doen wat er afgesproken is;
 • minder dagelijkse kost begrijpelijk houden / ingewikkelde materie begrijpelijk presenteren;
 • niet moeilijker maken dan het al is;
 • in jip-en-jannektaal pensioen uitleggen en goede vergelijkingen maken;
 • pro-actief in het op de hoogte houden van ontwikkelingen;
 • resultaatgericht, weinig verschillende contactpersonen;
 • no-nonsense, laagdrempelig en daardoor prettig en plezierig in de omgang.

Ons pensioenadvies kenmerkt zich doordat wij complexe vraagstukken eenvoudig maken. Wij maken pensioen niet moeilijker dan het al is. Wij zorgen dat u grip heeft op uw pensioenregeling door het begrijpelijk te presenteren. Wij zijn pro-actief in het op de hoogte houden van ontwikkelingen en werken resultaatgericht. Onze deskundigheid in combinatie met snelheid, bereikbaarheid en flexibiliteit zijn onderscheidend. Zowel in terugkoppeling, opvolging als het snel kunnen inspelen op zaken. Wij zijn betrokken bij onze relaties, no-nonsense, laagdrempelig en daardoor prettig en plezierig in de omgang.

Voor wie?
Wij bieden advies aan bedrijven vanaf 50 werknemers. De meeste van onze klanten hebben hun pensioen ondergebracht bij een verzekeraar. Momenteel zijn wij adviseur voor meer dan 80 ondernemingen waarvan ruim 90% bestaat uit zowel nationale als internationale ondernemingen uiteenlopend van 50 tot 3.000 werknemers.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Laatste nieuws

 • 12-10-2017

  Regeerakkoord: naar een beschikbare premieregeling met vaste inleg

  Op 10 oktober presenteerden VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het regeerakkoord “Vertrouwen in de toekomst”. Daarin kondigt het nieuwe kabinet aan dat de doorsneesystematiek wordt afgeschaft en dat voor alle contracten een leeftijd onafhankelijke premie verplicht wordt. Deelnemers krijgen een opbouw die past bij de ingelegde premie.

 • 11-10-2017

  Beloftevol regeerakkoord, uitwerking bepalend

  De verzekeringssector wil zich de komende vier jaar inzetten voor werkbare hervorming van het pensioenstelsel en de arbeidsmarkt. Overleg met kabinet en maatschappelijke organisaties over de nadere uitwerking van de kabinetsvoornemens is van groot belang.

Onze diensten & oplossingen:

Pensioen controle

Wij bieden volledige narekening en controle van pensioenafspraken. Op basis van Performance Related Fee.

Pensioen consultancy

Ons advies kenmerkt zich door complexe materie eenvoudig en begrijpelijk te maken. 

Pensioen beheer

U kunt pensioenbeheer volledig aan ons uit besteden. Of gebruik maken van onze dienst als “4 ogen principe”.

Pensioen Communicatie

U voldoet aan uw zorgplicht en wettelijke regelgeving, met onze complete oplossing.

 

 

Zorg & Arbeids-ongeschiktheid

Wij realiseren inkoop-voordelen, effectiever claimbehandeling en re-integratie.